Fudbal

Na "Bilinom polju" još 5.000 mjesta

Na "Bilinom polju" još 5.000 mjesta
Foto: Ilustracija | Na "Bilinom polju" još 5.000 mjesta

Zbog sugestije Evropske fudbalske federacije (UEFA) da bi stadion "Bilino polje" trebalo da poveća kapacitete za minimalno 5.000 sjedećih mjesta (trenutni kapacitet je 15.600), u Zenici je održan sastanak o ovom pitanju.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, u kojoj su bili generalni sekretar Jasmin Baković, ekspert za infrastrukturu Nihad Hodžić i direktor Trening centra Alija Porča, razgovarali su o planovima u vezi sa korištenjem stadiona i Trening centra NS/FS BiH u ovom gradu.

"Bilino polje" ispunjava osnovne uslove strogih kriterija UEFA i delegacija NS/FS BiH dobila je uvjeravanja Kasumovića da će stručni tim UEFA imati priliku vidjeti prezentaciju projekta rekonstruisanog stadiona. Plan proširenja kapaciteta bi bio ostvaren rekonstrukcijom južne i sjeverne tribine, kao i nadogradnjom istočne tribine. Grad Zenica spreman je da predloži da "Bilino polje" bude nacionalni stadion, kako bi se iskoristili svi fondovi međunarodnih asocijacija i stadion doveo u optimalno stanje.

Seniorsku reprezentaciju BiH u septembru i oktobru 2018. godine očekuju utakmice protiv Sjeverne Irske i Austrije u okviru Lige nacija, dok u proljeće naredne godine počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije