Fudbal

Na "Bilinom polju" novi LED displej pred utakmicu BiH - Andora

Na "Bilinom polju" novi LED displej pred utakmicu BiH - Andora
Na "Bilinom polju" novi LED displej pred utakmicu BiH - Andora

ZENICA - Stadion Bilino polje u Zenici, poznatiji kao "Zmajevo gnijezdo", od utakmice sa Andorom će biti bogatiji za još jedan displej koji će se koristiti uglavnom za utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Čitav projekat postavljanja novog displeja na stadionu inicirao je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uz podršku grada Zenica, te FIFA i UEFA fondove koji su obezbjeđeni za modernizaciju sportske infrastrukture, javljaju federalni mediji.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 400.000 KM, a večeras su na stadionu zeničkog premijerligaša obavljene i posljednje pripreme pred zvanično puštanje u rad displeja koje je zakazano za sutra.

U toku večeri firma "Dvokut" iz Sarajeva vršila je testiranje panela na LED displeju veličine 70 metara kvadratnih, a koji je ujedno veći i od gradskog displeja, koji se nalazi u centru Zenice i koji pokazuje mjerne vrijednosti.

Svoj zvaničan početak rada displej na jugu Bilinog polja će imati utakmicom BiH - Andora koja je na rasporedu u nedjelju, 6. avgusta. Tada će na njemu biti prikazivani profili igrača i podaci koji se budu bilježili tokom utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije