Fudbal

"Na klupu Italije 2030."

"Na klupu Italije 2030."
"Na klupu Italije 2030."

Karlo Anćeloti, trener Real Madrida, otkrio je da pregovara sa Upravom "kraljevskog kluba" o novom ugovoru. Ovaj 55-godišnji italijanski trener je 2013. preuzeo Real, a prošle sezone ja sa "kraljevskim klubom" osvojio 10. titulu u Ligi šampiona.

"Imam ugovor do 2016, ali pregovaramo o nastavku saradnje. Nadam se da ću ostati upamćen u istoriji Reala ne samo zbog desete titule u Ligi šampiona, veći i nečeg drugog", rekao je Anćeloti, koji je zatim nastavio:

"Real želi da bude najbolji, a ova igra je sve bolja. Želim da budem svjetski šampion sa Realom, ali neće nam biti lako. Real ima dobru strukturu, članovi biraju predsjednika svake četiri godine i onda on ima svu kontrolu. Ovdje nema nikakvih tajkuna ili nekog menadžerskog tima."

Anćeloti je kazao da bi ponovo želio da preuzme Milan i da bi jednog dana želio da postane selektor Italije.

"Ako se prije ili kasnije vratim u Italiju, to će biti zbog Milana. Italija ode u finale Svjetskog prvenstva svakih 12 godina, a na svake 24 ga osvoji, tako da ću se ja za taj posao kandidovati 2030. Tada ću imati samo 71 godinu, mogu ja to", izjavio je Italijan.

Anćeloti je u karijeri, pored Milana i Reala, predvodio Ređinu, Parmu, Juventus, Čelsi i PSŽ.

Real će večeras u Švajcarskoj u okviru 5. kola Lige šampiona igrati protiv Bazela. "Kraljevi" su pitanje prolaska u osminu finala riješili ranije i uz Bajern i Borusiju Dortmund su jedina ekipa sa svim pobjeda u prva četiri kola. Dok Real može opušteno da istrči na teren "Sent Jakob Parka", domaćoj ekipi je potrebno čudo i pobjeda nad aktuelnim prvakom Evrope kako bi napravila još jedan korak ka plasmanu među 16 najboljih ekipa. Bazel ima šest bodova i tri više od Liverpula i Ludogoreca, koji će se takođe sastati večeras u Bugarskoj.

Važnu utakmicu u borbi za osminu finala večeras će odigrati Juventus na gostovanju Malmeu u Grupi B. "Stara dama" je trenutno treća i trijumf joj je prijeko potreban. U drugom meču ove grupe koplja će ukrstiti Atletiko Madrid i Olimpijakos, koji drže vodeće pozicije u ovoj grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije