Fudbal

Na rasprodaji čak 13 igrača Šahtjora

Na rasprodaji čak 13 igrača Šahtjora
Na rasprodaji čak 13 igrača Šahtjora

Zahuktava se atmosfera uoči zimskog prelaznog roka, kome se pretjerano ne raduju navijači Šahtjora. Rat i politička kriza uzeli su maha u Ukrajini, rješenje nije ni na vidiku, pa su čelnici kluba iz Donjecka odlučili da daju odriješene ruke glavnim uzdanicana, među kojima je čak 13 Brazilaca.

Popularni "rudari" su prethodnih godina izrasli u najbolji klub Istočne Evrope, njihovo učešće u Ligi šampiona se više ni ne dovodi u pitanje i iz godine u godinu su bilježili sve bolje rezultate, ali su sada ozbiljno uzdrmani.

Pucanje po šavovima uzelo je maha usljed ratne situacije u Ukrajini, morali su da se presele iz Donjecka, novi dom im je postao Lavov, gdje treniraju i igraju utakmice, što vlasniku kluba, bogatom Rinatu Ahmetovu sve više prazni džepove.

Rat je odnio mnoge ljudske žrtve, a mogao bi i prvu sportsku. "Donbas arena" odavno je prazna, a bila je i meta bombi, Šahtjor je to sve nekako preživio, prošao grupnu fazu Lige šampiona, ali bi u elitnom takmičenju, kao i ukrajinskom šampionatu takmičenje mogao da nastavi, blago rečeno oslabljen.

Prema pisanju njemačkog "Kikera", svi glavni aduti dobili su dozvolu da napuste klub već u zimskom prelaznom roku, što je bio dovoljan poziv vodećim evropskim klubovima da zauzmu startne pozicije. Nakon ove odluke na tržištu će se naći 13 Brazilaca, koje predvodi prvi strijelac dosadašnjeg toka Lige šampiona Luiz Adrijano, a tu su još sjajni Daglas Košta, Aleks Teišeira, Bernard, Tajson, Fred, Fernando, Velington Nem, Ismaili, Marlos, Ilsinjo, Azevedo i Dentinjo. Narandžasto-crne dresove mogli bi da naslijede daleko manje poznati i neafirmisani fudbaleri, što će mnogo otežati posao Šahtjoru u nastavku sezone. Osim odlaska pomenutih Brazilaca, veliko je pitanje da li će tim i dalje predvoditi Darijo Srna, dugogodišnji kapiten "rudara" i reprezentativac Hrvatske. Za njega je veliko interesovanje pokazivao Mančester junajted pa bi tako, uz odlaske brazilskih vedeta, mogla da bude stavljena tačka na vrlo uspješnu eru Šahtjora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije