Fudbal

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva na probi u Sarajevu

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva na probi u Sarajevu
Najbolji igrač Svjetskog prvenstva na probi u Sarajevu

SARAJEVO - Nakon što je na probu u "bordo" tim stigao Harmoni Ikande, na pripremama u Sloveniji ekipi iz Titove 38/b pridružio se još jedan fudbaler iz Nigerije.

Nekada najbolji strijelac Svjetskog prvenstva do 17 godina Sani Emanuel doputovao je sinoć u Čatež, gdje će se probati nametnuti Dženanu Uščupliću.

Emanuel je na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina koje se igralo u njegovoj rodnoj zemlji 2009. godine, osvojio "Zlatnu loptu", dok je "Zlatnu kopačku" osvojio Španac Borja s pet golova, iako su Emanuel, Urugvajac Galegos i Haris Seferović postigli isto toliko golova.

Zanimljivo je da je Emanuel "Zlatnu loptu" osvojio u izuzetno jakoj konkurenciji, s obzirom na to da su na istom takmičenju igrali Mario Gotze, Nejmar, Haris Seferović, Granit Xhaka, Koke, Isco, Iker Muniain, Alvaro Morata... Odlične igre na Svjetskom prvenstvu donijele su mu i angažman u Laciju. Nakon blistavog početka karijere, Emanuelov fudbalski put krenuo je nizbrdo. U Laciju nije odigrao ni minut, tražio je svoju priliku na posudbama, a posljednju sezonu proveo je u Beitar Jerusalimu.

Konkurencija u napadu ekipe iz Titove 38/b izuzetno je velika i teško je očekivati da će se Emanuel zadržati u "bordo" timu. Odluku će na kraju ipak donijeti Dženan Uščuplić sa svojim saradnicima. Prenosi Radiosarajevo.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije