Fudbal

Najtrofejniji evropski klub želi prve bodove protiv Liverpula

Najtrofejniji evropski klub želi prve bodove protiv Liverpula
Najtrofejniji evropski klub želi prve bodove protiv Liverpula

LIVERPUL - Real Madrid na "Anfield" dolazi u komotnoj situaciji s obzirom na tabelu grupe B, sa 6 bodova nasuprot po 3 svog domaćina u 3. kolu Liverpula, te Bazela.

Bugarski Ludogorec je posljednji na tabeli s nula bodova.

Međutim, "kraljevski klub" ne smije izgubiti dvoboj uoči subotnjeg "El Klasika" s Barselonom, pa će trener branioca naslova Lige šampiona Karlo Anćeloti nesumnjivo igrati na rezultat i neće forsirati povrijeđene Benzemu i Varanea. Bejl se ionako ne može oporaviti do duela s Kataloncima, a Ramos bi mogao biti spreman već za srijedu, piše Jutarnji list.

Staridž povrijeđen

Luka Modrić je izliječio lakšu povredu gležnja, moguće je da Anćeloti njega ili Krosa izostavi iz početnog sastava za nadmetanje s ekipom Brendana Rodžersa i uvrsti u 11-oricu defanzivnog veznog Iljaramendija, koji je dugo bio na ledu jer je proglašen krivcem za proljetni četvrtfinalni poraz od Borusije Dortmund, koji je umalo kompromitovao "La Dečimu". No, kako je i Kedira povrijeđen, a Čabi Alonso i Kasemiro prodani, Iljara je ponovno u milosti italijanskog stratega...

"Redsi" takođe ne mogu sastaviti najjaču ekipu, jer je povrijeđen Staridž, no zadnja linija se neće mijenjati u odnosu na gostovanje kod KPR-a; stoperski par ostaju Škrtel i Dejan Lovren. Mogli bismo, dakle, gledati dvoboj hrvatskih reprezentativaca i bivših "dinamovaca" koji su se nekad kalili u zaprešićkom Interu, a nikad nisu zaigrali zajedno u klubu iz Maksimira. Luka je u dresu Totenhema već dao gol na "Anfieldu", a Lovren će u prekidima biti opasnost po Ikera Kasiljasa...

Malme kod Atletika

Zanimljivo je kako Real Madrid i Liverpul ukupno imaju 15 titula evropskog šampiona, a samo su se tri puta međusobno sastali. I sva tri puta slavio je engleski klub. Na Parku prinčeva 1981. u finalu tadašnjeg Kupa prvaka "crveni" su pobijedili 1-0 pogotkom Alana Kenedija.

Prije pet godina, u osmini finala Lige šampiona, Liverpul je dobio obje utakmice, 1-0 u Madridu i čak 4-0 na "Anfieldu", iako su za "los blankose" igrali Kasiljas, Ramos, Pepe, Kanavaro, Roben, Snajder, Raul, Iguain...

S druge strane su bili i današnji prvotimci Škrtel i Džerard, a dva pogotka je postigao Fernando Tores.

Od ostalih utakmica u srijedu, Atletiko Marija Mandžukića dočekuje Malme, u reprizi prvog međunarodnog dvoboja na netom izgrađenom "Calderonu" 1966. Juventus u isto vrijeme gostuje u Pireju. U toj, grupi A, sve je otvoreno jer sve četiri ekipe imaju po tri boda nakon dva kola.

Subašićev Monako može osvojiti presudne bodove za prolaz protiv Benfike, kao i dortmundska Borusija u Istanbulu protiv Galatasaraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije