Fudbal

Napadač se predao policiji

Napadač se predao policiji
Napadač se predao policiji

Luka Lazarević iz Podgorice, osumnjičen da je na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Crne Gore i Rusije bakljom pogodio golmana gostiju, predao se policiji.

On je sin jednog od vođa navijača Budućnosti iz Podgorice, poznatog po nadimku Laza Mačak. Iako je njegov identitet utvđen ubrzo nakon incidenta, Lazarević se dugo krio od policije, da bi se zatim u subotu predao.

Na snimku objavljenom na YouTube kanalu vidi se trenutak kada Lazarević baca baklju preko ograde i pogađa golmana Rusiju Igora Akinfejeva, koji je zbog toga morao da bude zamijenjen na samom početku meča.

"Kada je počela utakmica, neko je bacio baklju, koja je pala pored moje lijeve noge. Pošto je prskala, savio sam se i da ne bi izgorjela mene i okolo prisutne, instiktivno sam je odbacio u pravcu terena. Dok je padala, primijetio sam da golman ruske reprezentacije pravi korake prema centru i da ga baklja sustiže i pogađa u pravcu vrata i ramena. Bio sam zatečen ovakvom situacijom. Da sam mogao da se spustim na teren, sigurno bih mu prvi pružio pomoć. Kajem se što se sve ovako desilo. Izvinjavam se povrijeđenom momku, njihovom savezu, kao i našoj reprezentaciji i cijeloj naciji", rekao je Lazarević.

Utakmica, igrana u petak, poslije dužeg prekida je nastavljena, ali je sredinom drugog poluvremena definitivno prekinuta, pošto je ruski reprezentativac Dmitri Kombarov pogođen novčićem u glavu.

Policijski službenici uhapsili su još dvojicu navijača, koji su pretjerali sa ispoljavanjem strasti povodom važne utakmice. Slobode su lišeni F.B. (24) i S.V. (32) iz Podgorice, zbog drskog ponašanja i omalovažavanja policijskih službenika na ulicama glavnog grada Crne Gore.

Osim toga, identifikovane su tri osobe koje su tokom utakmice na tribinama koristile pirotehnička sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije