Fudbal

Navijači Sarajeva lomili stolice, oštetili toalete, Željo traži naknadu

Navijači Sarajeva lomili stolice, oštetili toalete, Željo traži naknadu
Foto: FK Željezničar | Navijači Sarajeva lomili stolice, oštetili toalete, Željezničar traži naknadu

Sinoć je na Grbavici odigran još jedan gradski derbi između Želje i Sarajeva pred nešto više od 10.000 gledalaca, a FK Željezničar u nastavku obavještava javnost o oštećenjima na gostujućem sektoru na kojem su bili smješteni navijači FK Sarajevo.

Organizacija derbija i igra fudbalera obje ekipe bili su na zavidnom nivou, a mrlju na susret bacilo je ponašanje nekoliko navijača gostujuće ekipe. Naime, nakon utakmice FK Željezničar izvršio inspekciju gostujućeg sektora i uvidio oštećenja.

Kako su saopštili, polomljeno je 26 stolica, uništeni su dijelovi toaleta u sektorima B5 i B6, polomljena je zaštitna ograda te je oštećena zaštitna mreža koja je sprječavala ubacivanje pirotehničkih sredstava u teren.

FK Željezničar će zajedno sa nadležnim organima izvršiti analizu video materijala koji se odnosi na gostujući sektor B5 i B6 sjeverne tribine te će protiv NN lica pokrenuti odgovarajuće postupke.

Nakon procjene štete, FK Željezničar će gostujućem klubu dostaviti zahtjev za nadoknadu štete, saopšteno je iz ovog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije