Fudbal

Navijači Sarajeva nastavljaju sa incidentima, potukli se sa navijačima Igmana

Navijači Sarajeva nastavljaju sa incidentima, potukli se sa navijačima Igmana
Navijači Sarajeva nastavljaju sa incidentima, potukli se sa navijačima Igmana

Utakmica između Igmana i Sarajeva u okviru Kupa BiH koja se igra u Konjicu bila je prekinuta zbog tuče navijača.

Kako saznaje "Avaz" od reportera s lica mjesta, u tuči je povrijeđen policajac, nakon čega je sudija donio odluku da se susret prekine.

Naime, meč je prekinut kod rezultata 0:1 za gostujuću ekipu. Navodno, prekid se dogodio nakon što su se domaći i gostujući navijači potukli na Gradskom stadionu, nakon čega je glavni sudija Goran Paradžik (Ljubuški) odlučio povući ekipe s terena u 49. minuti.

Novinar "Avaza" koji se nalazio na licu mjesta javio je da je prekid trajao više od 25 minuta. Prema posljednjim informacijama u tuči su teže povrijeđeni navijač Sarajeva i dva gledaoca  sa tribina. Takođe, u tuči je lakše povrijeđen i jedan policajac. 

Po informacijama iz Hitne službe Opšte bolnice Konjic, nakon incidenta na utakmici u ovu službu stigla su četiri pacijenta.

- Svi su zadobili povrede glave, a nakon obrade pušteni su kući – rečeno je u Hitnoj službi Opšte bolnice Konjic. Jedan od povrijeđenih je policajac.

Nakon prekida  od preko 25 minuta utakmica je nastavljena.

Podsjetimo, i danas je dvadesetak navijača Fudbalskog kluba Sarajevo koji su krenuli u jutarnjim satima vozom u Konjic na utakmicu šesnaestine finala Kupa BiH takođe izazvalo incident kada su napali konduktera koji im je zatražio vozne karte, a koje nisu imali. Navijači su potom kamenovali željezničku stanicu.

- Navijači Sarajeva koji su krenuli u Konjic na utakmicu izbačeni su iz voza u Hadžićima, a razlog je taj što nisu imali vozne karte. Nakon što su izbačeni, navijači su kamenovali autobus koji se saobraćao na relaciji Ilidža-Tarčin - kazao je ranije danas za "Avaz" dežurni operativac MUP-a KS.

Po napuštanju voza navijači su se uputili pješke putem M-17, u mjestu Dupovci navijači su kamenovali GRAS-ov autobus u pokretu koji je saobraćao na relaciji Ilidža-Tarčin. Ovom prilikom na autobusu je razbijeno bočno staklo.

Nakon ovog incidenta u policijsku stanicu u Hadžićima pozvan je E. B. 1995. godište na informativni razgovor nakon čega je pušten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije