Fudbal

Navijači i Česi lupili šamar Hrvatskoj (VIDEO)

Navijači i Česi lupili šamar Hrvatskoj (VIDEO)
Navijači i Česi lupili šamar Hrvatskoj (VIDEO)

Fudbaleri Hrvatske i Češke remizirali su u Sent Entjenu u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva 2:2.

Utakmica je počela žestoko, komšije su prve došle u priliku desetak minuta nakon prvog zvižduka sudije, ali je Čeh uspio da loptu izbaci u korner.

Hrvati su dominirali na terenu, u prvih pola sata šutirali su čak osam puta ka golu Petra Čeha, dok Česi nisu uputili niti jedan šut ka golu Subašića. Ipak, do tada nismo vidjeli ni jednu pravu priliku.

Kako je vrijeme odmicalo, Hrvati su sve više stezali obruč oko gola protivnika, što im se isplatilo u 37. minutu. Najprije je Čeh sjajnom paradom zaustavio pokušaj poslije prodora Ivana Rakitića, ali već u sljedećem napadu nije imao šanse, kada je Perišić probio po lijevom boku, prevario čuvara i poslao loptu u mrežu Češke.

Mogli su Hrvati na poluvrijeme sa dva gola viška, ali su se Vida i Ćorluka spetljali na pet metara od gola pa je lopta otišla u gol aut.

Drugi dio Česi su počeli malo ofanzivnije, ali "Vatreni" ubrzo vraćaju kontrolu nad igrom. U 59. minutu Brozović sjajno šalje loptu Ivanu Rakitiću koji je prebacuje preko Čeha i povećava prednost njegovog tima.

Nekoliko minuta kasnije u prilici je bio Mario Mandžukić, ali je poslao loptu visoko preko gola protivnika.

U narednih petnaestak minuta nije bilo većih uzbuđenja, a onda Česi smanjuju zaostatak. Tomas Rozicki je poslao dobru loptu u kazneni prostor, a u skoku je najviši bio Škoda koji je šalje u desnu stranu gola iza leđa Subašića. Igrao se 76. minut.

Četiri minuta kasnije Marselo Brozović je u šesnaestercu primio odličan pas i pucao, ali je izblokiran pa je lopta otišla u korner.

U 85. minutu, Hrvati su ponovo u prilici. Ivan Brozović je uputio sjajnu loptu u šesnaesterac, ali je jedan odbrambeni igrač uspio ispred Perišića da je pošalje u korner.

Samo dva minuta kasnije desilo se ono od čega je većina Hrvata strahovala. Dio njihovih navijača je krenuo da pravi nerede na utakmici. Ubačene su baklje na teren pa je utakmica bila prekinuta, a na tribinama su se međusobno i potukli.

Neredi su fudbalere vidno potresli, pa su u igri mnogo pali kada je utakmica nastavljena.

U trećem minutu sudijske nadoknade Domagoj Vida je igrao rukom u kaznenom prostoru.  Penal je u gol pretvorio Necid i donio svojoj reprezentaciji izjednačenje.

Do kraja meča nije bilo ozbiljnijih prilika.

Hrvatima prijeti i diskvalifikacija

Prethodnih dana predstavnik zvanične navijačke grupe reprezentacije Hrvatske "Uvijek vjerni" Kruno Grlević upozoravao je da grupa hrvatskih navijača planira da izazove nerede na stadionu u Sent Etjenu i prekine utakmicu protiv Češke.

HNS je pod budnim okom UEFA još od prije, a evropska kuća fudbala već vodi postupak protiv FS Hrvatske jer je na meču sa Turskom jedan navijač uletio na teren i slavio gol sa igračima.

Zbog najnovijih nereda Hrvatskoj možda čak prijeti i diskvalifikacija sa Evropskog prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije