Fudbal

Navijači odustali od protesta

Navijači odustali od protesta
Navijači odustali od protesta

BEOGRAD - Uprkos najavama desničarskog pokreta "1389", danas nije bilo protesta ispred Ambasade Turske u Beogradu, u Krunskoj ulici, povodom ubistva navijača "Crvene Zvezde" Marku Ivkoviću u Istambulu.

Protest je trebalo da bude održan u podne, tako da su pripadnici snaga bezbjednosti osiguravai državne institucije i ambasade u centru grada.

Najprije je bilo najavljeno da će se demonstranti oko 12 sati okupiti kod turske ambasade, pa zatim ispred "Zvezdine" Marakane, ali se, kako je javio Tanjugov reporter sa lica mjesta, u to vrijeme okupilo manja grupa uglavnom mlađih navijača, koji su ubrzo odustali od organizacije protesta i razišli se.

Bilo je i nezvaničnih najava da će se oni okupiti kod hrama Svetog Save na Vračar, pa ispred zgrade Vlade Srbije i zatim kod crkve Svetog Marka, ali niko se nije pojavio.

Navijač "Crvene Zvezde" Marko Ivković (25) ubijen je u petak, 21. novembra, u Istanbulu, uoči košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda.

Sinoć se nekoliko stotina građana okupilo isped turske ambasade u Beogradu u ynak protesta zbog ubistva navijača, ali im policija nije dozvolila da se približe zgradi diplomatskog predstavništva.

Prethodno su odali počast Ivkoviću i zapalili svijeće u crkvi Svetog Marka, a ispred ambasade palili su baklje i pevali "Zvezdine" pjesme.

Predsjednik "Crvene zvezde" Nebojša Čović sinoć je optužio tursku policiju da  snosi odgovornost za ubistvo Ivkovića.

PAOK odbio prijedlog Olimpijakosa  

Čelnici solunskog PAOK-a odbili su prijedlog Olimpijakosa da pre utakmice njihovih bude održan minut ćutanja, kako bi se odala pošta ubijenom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću.

"Predložili su nam minut ćutanja 15 minuta prije utakmice. Nismo mogli da tako brzo donesemo odluku o ovako važnom pitanju, koje bi moglo da ima i političke implikacije", poručili su iz PAOK.

Sve utakmice turske lige ovog vikenda počehe minutom ćutanja, što je pokušao da iskoristi i Olimpijakos, čiji navijači gaje dobre odnose sa beogradskim crveno-bijelima.

Utakmica sedmog kola košarkaškog prvenstva Grčke zavšena je pobjedom Olimpijakosa - 80:55.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije