Fudbal

Navijačici Midlzbroa zabranjen ulaz na stadione zbog cijepanja Kurana

Navijačici Midlzbroa zabranjen ulaz na stadione zbog cijepanja Kurana
Navijačici Midlzbroa zabranjen ulaz na stadione zbog cijepanja Kurana

BIRMINGEM - Džuliji Filips, navijačici engleskog fudbalskog kluba Midlzbro, zabranjen je ulaz na fudbalske stadione u periodu od najmanje tri godine zbog cijepanja stranica svete muslimanske knjige Kurana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Engleski klub je 51-ogodišnjoj navijačici zabranio ulazak na stadion nakon što je osuđena zbog cijepanja stranica Kurana tokom utakmice svog tima.

Iz kluba su saopštili da je Filipsova, zbog svog ponašanja i vrijeđanja svete knjige, dobila zabranu prisustvovanja fudbalskim stadionima tokom najmanje tri godine.

U odluci se navodi da ova navijačica ne može prisustvovati bilo kojoj fudbalskoj utakmici koja se igra u Engleskoj i Velsu tokom naredne tri godine.

Prekršajni sud u Birmingemu je osudio navijačicu zbog, kako se navodi, vjerski usmjerenog ugrožavanja javnog reda nakon što je bila umiješana u incident kada su pocijepane stranice Kurana na utakmici Midlzbroa i Birmingema.

Utakmica se igrala u decembru prošle sezone i završena je rezultatom 2:2.

Filipsova je izjavila da nije bila svjesna da je riječ o svetoj knjizi. U međuvremenu je, kako piše BBC, ostala i bez posla u Vijeću Midlzbroa gdje je radila.

Inače, ova navijačica je i ranije privođena zbog uvreda na rasnoj osnovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije