Fudbal

Navijačima Fejnorda zabranjen put u Italiju

Navijačima Fejnorda zabranjen put u Italiju
Foto: Ilustracija | Navijačima Fejnorda zabranjen put u Italiju

Fudbalski klub Fejnord potvrdio je da njegovi navijači neće moći prisustvovati gostujućoj utakmici Lige šampiona, koju će 26. septembra igrati protiv Napolija.

Iz holandskog kluba su naveli da je vlast u italijanskoj pokrajini zabranila njihovim navijačima da prisustvuju ogledu na stadionu San Paolo, prenosi Anadolija.

Vlada pokrajine Napoli svoju odluku opravdala je brigom zbog eventualnih sukoba suparničkih pristalica. Navodni razlog za zabrinutost su problemi između navijača Fejnorda i Rome u Ligi Evrope 2015. godine, kada je napravljena šteta od milion evra na 500 godina staroj fontani Barkaća u Rimu.

"Fejnord je primio kopiju dokumenta koji je izdat SSC Napoli od strane pokrajinske vlasti. Dokument potvrđuje odluku da na stadionu San Paolo neće biti dobrodošli holandski navijači za utakmicu Napolija i Fejnorda u utorak, 26. septembra. Italijanskom klubu je zabranjeno da prodaje ulaznice holandskim navijačima. Fejnord izražava veliko žaljenje što izabranici trenera Đovanija Van Bronhorsta neće imati podršku sa tribina u drugom susretu Lige šampiona. Tako će ekipu pratiti samo mala grupa zvaničnika", saopštili su iz holandskog šampiona.

Fejnord i Napoli se nalaze u grupi F u kojoj su još Mančester Siti i Šahtjor Donjeck. Poslije prvog kola na vrhu su Siti i Šahtjor sa po tri boda, dok su Napoli i Fejnord bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije