Fudbal

Nema fudbala u Španiji od 16. maja

Nema fudbala u Španiji od 16. maja
Nema fudbala u Španiji od 16. maja

Španska fudbalska federacija najavila je obustavu fudbala u zemlji od 16. maja zbog sukoba sa Vladom ove zemlje.

Federacija će suspendovati završnicu Primere, niže lige i finale Kupa kralja, jer ne može da se dogovori s Vladom u vezi sa nekoliko tačaka, uključujući i TV prava.

FS Španije je saopštio da problemi traju već tri mjeseca, ali da nema rješenja. RFEF se žali na "učestalo miješanje" Ministarstva sporta, nacionalnih sportskih savjeta, smjene državnog sekretara za sport, te raspodjelu novca.

Navode se i problemi sa Hacijendom, državnom poreskom agencijom, u vezi s amaterskim klubovima, pravila koja klubovi moraju da poštuju, te nedavna TV prava koja su propisana zakonom.

Federacija tvrdi da joj nikad nije bilo dozvoljeno da pomogne u sporazumu za TV prava, koja bi približila španski fudbal kolektivnom ugovoru, prije nego individualnim pravima koja su do sada prodavana.

Savez se žali na "manjak poštovanja" od strane Vlade, ali ističu da su spremni da pregovaraju kako bi se izbjegao najavljeni štrajk.

Međutim, RFEF tvrdi da će štrajk biti definitivno sproveden i mogao bi da bude proširen na sudije, zvaničnike, trenere i regionalne federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije