Fudbal

Nema pečurki, tetovaža, kapa...

Nema pečurki, tetovaža, kapa...
Nema pečurki, tetovaža, kapa...

Fudbalski treneri često loše rezultate ili nastupe svojih igrača pravdaju nekim najbizarnijim stvarima.

Zbog toga im nije strano da ponekad uvode i neka suluda pravila ili zabrane igračima da rade neke najobičnije stvari.

Tako je bivši selektor Republike Irske Đovani Trapatoni ostao šokiran prilikom jednog okupljanja reprezentacije dan pred utakmicu kada je vidio svoje izabranike da jedu pečurke. One su veoma popularno jelo u toj zemlji, ali je italijanski stručnjak zaključio da loše utiču na reprezentativce i zabranio im da ih konzumiraju dok su sa nacionalnim timom. Trapatoni je kasnije priznao da je najoštriji bio prema svojoj najvećoj zvijezdi Robiju Kinu. Nil Lenon, jedan od najtrofejnijih fudbalera i trenera iz Sjeverne Irske, koji je sa Seltikom osvojio pregršt pehara, na neobičan način je riješio da nametne disciplinu prilikom preuzimanja Boltona. On je odmah po upoznavanju sa igračima zabranio im da nose kape na treninzima tokom zime. Interesantno je i da se to nije odnosilo na njega, koji se često tako grijao.

"Ne želim igrače sa kapama na treningu, jer ne mogu da igraju fudbal u njima. Ako hoće da se zagriju, neka trče više", kazao je tada Lenon.

Klaus Alofs, sadašnji sportski direktor Volfsburga, prilikom rada u Verderu iz Bremena zabranio je igračima da se tetoviraju. On se na takav korak odlučio pošto je čuo da jedan igrač Hamburga nije mogao da obuče dres jer mu se mjesto na leđima koje je tetovirao inficiralo.

"Ne tvrdim da je tetoviranje mnogo opasno, ali odlučili smo da ga zabranimo tokom sezone. Jednostavno, ne želimo da rizikujemo", istakao je Alofs.

Legenda Mančester junajteda ser Aleks Ferguson tokom svog 27-godišnjeg boravka na "Old Trafordu" je volio da drži svoje igrače na "kratkom lancu". Tako je Naniju 2010. godine zabranio da izvodi salto, kojim je Portugalac proslavljao pogotke, jer je protiv Glentorana pokušao da izvede dupli. Takođe, mladim igračima Junajteda je uveo pravilo da ne smiju da nose šarenu odjeću kada dolaze na trening i tako skreću pažnju na sebe, već da nose crnu opremu. I sadašnji šef stručnog štaba minhenskog Bajerna Pep Gvardiola uvodio je neka čudna pravila. On je tako tokom boravka u Barseloni zabranio svojim igračima da na trening dolaze skupim sportskim automobilima. To je najviše zasmetalo Zlatanu Ibrahimoviću, koji se glasno pobunio.

"Mislim da je to suludo pravilo, nije ničija stvar šta ja vozim. Prije utakmice sa Almerijom na posao sam se dovezao svojim ferarijem i Gvardiola je napravio scenu zbog toga", bio je ljut Šveđanin. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije