Fudbal

(Ne)moguća misija Čelsija

(Ne)moguća misija Čelsija
(Ne)moguća misija Čelsija

Ovo je gotovo nemoguć posao, ali može da bude specijalna noć za nas, rekao je Žoze Murinjo, menadžer Čelsija, pred sutrašnji revanš meč četvrtfinala Lige šampiona u kojem "plavci" ganjaju minus od dva gola protiv PSŽ-a.

"Plavci" su u Gradu svjetlosti poraženi s 1:3 i sada ih protiv prvaka Francuske čeka težak zadatak kako bi izborili sedmo polufinale u posljednjih 11 godina. Treba napomenuti da Murinjo u Ligi šampiona, vodeći Porto, Čelsi, Inter i Real, nikada nije eliminisan u četvrtfinalu, ali sada je na pragu eliminacije.

"Moramo da budemo pozitivni i da pokušamo da pobijedimo. Moramo da budemo koncentrisani, ali sa ovakvim timom sigurno možemo da pobijedimo sa dva gola prednosti. Trebalo bi da pronađemo ravnotežu, pošto ne smijemo da mislimo o tome da 'jurimo' dva gola zaostatka", rekao je Frank Lampard, vezista Čelsija, koji je nedavno protiv Stouka postigao 250. pogodak u karijeri.

Eden Azar je bio strijelac jednog pogotka za "plavce" u prvom meču, a nedavno je bio u centru pažnje na Ostrvu zbog izjave da bi razmislio o prelasku među "prinčeve" ukoliko bi to od njega tražila njegova supruga. Međutim, vezista je istakao da je koncentrisan na večerašnji duel.

"Pokazali smo da smo sposobni da nadoknadimo zaostatak i vjerujem da možemo da ponovimo rezultat od prije dvije godine kada smo na svom terenu nadoknadili poraz od Napolija od 1:3. Tada smo pred našim navijačima slavili sa 4:1", izjavio je Azar.

Obje ekipe će u susret ući bez nekoliko bitnih igrača, ali gosti će biti lišeni pomoći najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića.

"Naša taktika i filozofija se neće mijenjati", kazao je Loran Blan, trener PSŽ-a.

Napad će predvoditi sjajni Edinson Kavani, koji je upozorio saigrače da moraju biti svjesni da je konačni pobjednik daleko od odlučenog.

"Imamo veliku prednost i bićemo koncentrisani. Biće teško, ali ćemo uspjeti, naša je odgovornost da završimo započeti posao", jasan je Kavani.

U drugoj utakmici večeri u Njemačkoj će snage odmjeriti Borusija Dortmund i Real Madrid. "Kraljevski klub" je u prvom meču slavio s 3:0, a revanš će biti prilika za Kristijana Ronalda, koji je ove sezone postigao 14 golova u eliti, i nedostaje mu još jedan da prestigne Lionela Mesija i postane rekorder ovog takmičenja. Oba meča igraju se od 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije