Fudbal

Nepobijediva Barselona za finale Kupa kralja

Nepobijediva Barselona za finale Kupa kralja
Nepobijediva Barselona za finale Kupa kralja

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Kupa kralja remijem u revanš utakmici sa Valensijom, rezultatom 1:1.

Barselona je u prvom meču polufinala razbila Valensiju 7:0, pa je drugi bio samo formalnost.

Katalonci su gubili sve do finiša, ali su uspjeli da izjednače i tako zabilježe novi rekord španskog fudbala od 29 uzastopnih utakmica bez poraza. Prethodni je držao Pep Gvardiola koji je brojao do 28, a taj je izjednačen za vikend trijumfom nad Levanteom.

Aktuelni šampion Španije i Evrope posljednji put je izgubio trećeg oktobra od Sevilje, sa kojom će se vjerovatno boriti za titulu jer Andalužani na revanš Selti nose 4:0 iz prvog susreta.

Meč na skoro praznoj ’Mestalji’ bolje je počeo gostujući tim koji je igrao u rezervnom sastavu – Barsa je imala nekoliko poluprilika, ali je Valensija propustila najbolju šansu kada je Matje sjajnom intervencijom spriječio Santija Minu da ubaci loptu u mrežu.

Međutim, Valensija je u samom finišu prvog poluvremena stigla do vođstva, a strijelac je bio Alvaro Negredo. Napadač je izbjegao ofsajd i poslije ispucavanja odbrane izašao 1 na 1 sa Ter Stegenom. 

Mjesto odigravanja finalnog meča još uvijek nije poznato, iako je ’Blaugrana’ tražila da bude organizovano na ’Santjago Bernabeuu’, stadionu najvećeg rivala Real Madrida.

(N.N/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije