Fudbal

Ni odlazak Dejvida Mojesa nije prekinuo loše rezultate Junajteda

Ni odlazak Dejvida Mojesa nije prekinuo loše rezultate Junajteda
Ni odlazak Dejvida Mojesa nije prekinuo loše rezultate Junajteda

Nakon poraza Mančester junajteda od Svonsija (1:2) na startu Premijer lige, mnogima je kroz glavu prošao Dejvid Mojes. I pored njegovog odlaska s mjesta menadžera "crvenih đavola", loši rezultati su ostali.

Mojes, koji je otkaz dobio u aprilu, kaže da je kasno shvatio da se prihvatio gotovo nemogućeg posla nakon penzionisanja ser Aleksa Fergusona, a trijumfalno nije počeo ni Luj van Gal, novi menadžer "crvenih đavola".

"Dolazak u Junajted za mene je bio korak ka nepoznatom. Sada, kada pogledam iza sebe, bio je to skoro nemoguć posao. Ali, bio je to pravi posao za mene. Bio sam među najiskusnijim trenerima Premijer lige. A Junajted je uvijek imao britanske menadžere", rekao je Mojes, koji je progovorio i o pojačanjima koje je trebalo da dovede na "Old Traford":

"Htjeli smo da Kristijano Ronaldo, Geret Bejl i Sesk Fabregas dođu u Junajted. Kada sam došao pregovaralo se s Ronaldom i bili smo blizu da ga dovedemo. Nikoga ne krivim što se posao na kraju nije i završio."

Mojes je govorio i o tome koliko mu je teško pao otkaz.

"Bio sam shrvan. Jednostavno, osjetio sam da je to pogrešan potez, jer sam mogao da napravim mnogo toga. Svi smo bili svjesni toga da je potrebno vrijeme da bi se napravile promjene i da one urode plodom. Na kraju, osjećam da nisam imao dovoljno vremena da uspijem ili padnem skroz", kazao je Mojes, koji je istakao da je u svemu imao ogromnu podršku Fergusona:

"S njim sam se sastao nekoliko puta otkad sam otišao. Razgovarali smo o danima koji su prethodili mom odlasku. Objasnio mi je kakva je situacija i prihvatio sam sve što je rekao. Bio je vrlo pozitivan i zato sam ga shvatio. Od njega sam uvijek imao podršku u svemu. Bio je nevjerovatno dobar prema meni. Nekoliko puta smo sastančili u vrijeme dok sam bio menadžer Junajteda, a redovno smo pričali preko telefona. To mi je davalo snagu da guram dalje."

Rezultati: Mančester junajted - Svonsi 1:2, Lester - Everton 2:2, KPR - Hal 0:1, Stouk - Aston Vila 0:1, VBA - Sanderlend 2:2, Vest Hem - Totenhem 0:1, Arsenal - Kristal Palas 2:1. Juče: Liverpul - Sautempton, Njukasl - Mančester Siti. Sutra: Barnli - Čelsi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije