Fudbal

Nikad više penala kao u Rusiji

Nikad više penala kao u Rusiji
Foto: Ilustracija | Nikad više penala kao u Rusiji

Svjetsko prvenstvo u Rusiji po mnogočemu je posebno, a ističe se broj penala koji su do sada dosuđeni.

Iako ni prvo kolo grupne faze još nije kompletirano, dosuđeno je osam penala. Poređenja radi, na proteklom svjetskom prvenstvu u Brazilu bilo je potrebno 25 utakmica da se dosudi isti broj kaznenih udaraca.

Situacija je još zanimljivija ako ovogodišnji Mundijal poredimo sa prvenstvima u Južnoj Africi 2010. i Njemačkoj 2006. godine. Osmi penal u Južnoj Africi dosuđen je u 35. utakmici, dok je u Njemačkoj ta brojka dostignuta tek u 40. meču.

Zanimljivo je to da su zabilježena i dva promašaja sa bijele tačke. Mesi nije uspio da zatrese mrežu protiv Islanda. Takođe je nesiguran bio peruanski internacionalac Kristijan Kueva protiv Danske.

Sa druge strane, na listu strijelaca sa bijele tačke upisali su se Kristijano Ronaldo, Ferdani Sasi, Antoan Grizman, Mile Jedinak, Tomas Grankvist i Luka Modrić.

Ovakva situacija je plod upotrebe VAR tehnologije, jer su arbitri dosudili najstrožu kaznu tek nakon što su ponovo odgledali snimak.

Zanimljivo će biti pogledati koliko će penala biti izvedeno do kraja prvenstva, s obzirom na to da se "lopta tek zakotrljala".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije