Fudbal

Niko kao Ronaldo

Niko kao Ronaldo
Niko kao Ronaldo

Kristijano Ronaldo, zvijezda Real Madrida, i ove je godine na vrhu "Goal" liste najbogatijih fudbalera svijeta sa bogatstvom od 210 miliona evra.

Reprezentativac Portugala je i prošle godine bio najbogatiji fudbaler svijeta, ali u proteklih 12 mjeseci njegovi prihodi su dodatno porasli i sada može da se pohvali bogatstvom od pomenutih 210 miliona evra.

Ronaldo je imao dosta uspjeha prethodne godine, kako na sportskom, tako i na marketinškom planu. S "kraljevskim klubom" je osvojio Ligu šampiona i Svjetsko klupsko prvenstvo, a sve je krunisao drugom uzastopnom "Zlatnom loptom" za najboljeg igrača 2014. godine. Za sve trofeje su uslijedili bonusi koje mu garantuje ugovor s Realom. Osim uspjeha na terenu, uslijedili su i bogati marketinški ugovori s "Toyotom", "Herbalifeom", "Samsungom" i "Nikeom".

Ronaldo se na vrhu piramide bogatstva nalazi ispred ljutog rivala s fudbalskih terena Lionela Mesija, člana Barselone. Omaleni Argentinac za njima "kasni" samo 10 miliona evra. Osim bogatog ugovora, Mesi može da se osloni i na prihode od sponzora "Adidas", "EA Sports", "Ooredoo", "Samsung", "Lay's", "Audermars Piguet", "Gillette", "Dolce & Gabbana", "Head & Shoulders", "Gatorade" i "Pan Bimbo".

Iza dvojice po mišljenju mnogih trenutno najboljih fudbalera svijeta nalazi se još jedan napadač Barselone Nejmar i to najviše zahvaljujući transferu iz Santosa u redove katalonske ekipe, što mu je donijelo "brdo" sponzorskih ugovora. Bogatstvo sjajnog Brazilca je 135 miliona evra i sigurno će u dogledno vrijeme njegov bankovni račun biti mnogo deblji.

Za mnoge spada u sam krem kada su napadači u pitanju i to zna da unovči, kako dobrom platom u PSŽ-u, tako i sponzorskim ugovorima. Naravno, riječ je o Zlatanu Ibrahimoviću, koji se s bogatstvom od 105 miliona evra nalazi na četvrtom mjestu ove liste.

Pored pomenutog kvarteta, samo još jedan igrač može da se pohvali bankovnim računom većim od 100 miliona evra, a to je Vejn Runi, napadač Mančester junajteda. Naime, njegovo bogatstvo je procijenjeno na 103 miliona evropskih novčanica.

Iako već neko vrijeme ne igraju na vrhunskom nivou, Rikardo Kaka i Ronaldinjo se nalaze među 10 najbogatijih fudbalera. Kaka je šesti s bogatstvom od 96 miliona evra, a Ronaldinjo je deveti s 83 miliona evra. Među 10 se nalaze još Samjuel Eto (87 miliona evra), Raul (85) i Frenk Lampard (80).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije