Fudbal

Niko ne želi da bude predsjednik FK Borac

Niko ne želi da bude predsjednik FK Borac
Niko ne želi da bude predsjednik FK Borac

BANJALUKA -Borac nije dobio predsjednika pošto se na vanrednoj izbornoj sjednici Skupštine nije pojavio niko ko je spreman da sjedne na čelo banjalučkog premijerligaša!

Iako se danima pisalo o potencijalnim kandidatima za nasljednika Draška Ilića, na sjednici Skupštine, održanoj u petak, niko nije želio zvanično da istakne kandidaturu.

"Žao mi je što se i poslije apela da se izabere novo rukovodstvo niko nije pojavio. Stanje u klubu je neizdrživo i o tome smo obavijestili sve institucije. Ne mogu da vjerujem da se u ovakvoj situaciji, kada smo pred gašenjem, niko nije pojavio", rekao je na sjednici Skupštine Ilić, koji od 23. novembra prošle godine više nije predsjednik kluba, i istakao da nova sjednica mora da bude održana u roku od tri do pet dana.

Prethodnih dana u javnosti su kružila imena nekoliko kandidata za prvog čovjeka kluba, a najviše su pominjani Darko Milunović, savjetnik Željke Cvijanović, predsjednika Vlade Republike Srpske, te Darko Ljubojević, aktuelni potpredsjednik N/FS BiH. Jedina koja je prethodnih dana javno istakla da želi da sjedne na mjeto Ilića je Milosava Jakovljević, bivši poslanik u Narodnoj skupštini RS. Ona se pojavila na sjednici Skupštine, ali zvanično nije podnijela kandidaturu na mjesto predsjednika. Jedno vrijeme je kao kandidat pominjan i Dejan Travar, prvi čovjek Gradskog fudbalskog saveza Banjaluka, a očekivalo se da će i veterani FK Borac izaći s prijedlogom za prvog čovjeka kluba. Treba istaći da ekipa sa Gradskog stadiona nema predsjednika od pomenutog 23. novembra 2015, kada je na sjednici Skupštine kluba usvojena ostavka Ilića. Od tada je u klubu samo Robert Zrilić, koji obavlja funkciju direktora u tehničkom mandatu. Čini se da će se nastaviti agonija u kojoj se nalazi Borac.

"Neko će morati da preuzme vruć krompir. Agonija se nastavlja. Ne znam šta će nam donijeti naredna tri dana. Nema dovoljno odgovornosti ni među članovima Skupštine kluba", izjavio je Ilić.

Banjalučki premijerligaš već godinama je u teškoj situaciji zbog velikih dugovanja, a čini se da sada prolazi kroz možda i najteži period u bogatoj istoriji. Klub iz Platonove ulice ove godine bi trebalo da proslavi 90 godina postojanja, a ove sezone će se boriti za goli život pošto se nalazi u zoni ispadanja. Čak šest ekipa će ove godine ispasti iz BH Telecom Premijer lige BiH, a Borac je pet bodova iza Viteza, prvog tima koji se nalazi u sigurnoj zoni. U prvom dijelu sezone je odigrano 18 kola i Banjalučani su sakupili isto toliko bodova, a do kraja prvenstva u proljećnom dijeli biće odigrano još 12 kola i u igri je još 36 bodova.

Za nedjelju je planirano da se izvrši prozivka na Gradskom stadionu, a trebalo bi da je izvrši Željko Vranješ, koji od 31. decembra 2015. i zvanično nije trener Borca jer mu je istekao dogovor s tadašnjim čelnicima. Prvi trening u sklopu priprema za nastavak sezone trebalo bi da bude održan u ponedjeljak. Nije poznato ni s kakvim igračkim kadrom će Banjalučani ući u nastavak sezone pošto je nekoliko igrača već napustilo ekipu, a na izlaznim vratima navodno su Siniša Saničanin, Toni Jović i Uglješa Radinović. Bez obzira na tešku materijalnu situaciju i dug od 15.000.000 KM, moglo bi da bude i dolazaka na Gradski stadion pa se tako sve glasnije priča o povratku borčevaca Borisa Raspudića, Bojana Puzigaće i Darka Maletića. Ostaje da se vidi šta će se dešavati narednih dana na Gradskom stadionu i da li će Borac uploviti u mirnu luku barem do kraja aktuelne sezone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije