Fudbal

Nikolić: Mi se pitamo

Nikolić: Mi se pitamo
Nikolić: Mi se pitamo

Fudbaleri Partizana i Dinama slavili su u prvim mečevima plej-ofa Lige Evrope protiv Nefčija (3:2), odnosno Petrolula (3:1). "Modri" su u boljoj poziciji pošto su pobijedili u Rumuniji.

Partizan je nakon velikog preokreta došao do trijumfa, koji im još ne garantuje prolaz u grupnu fazu. Treba istaći da je nakon 17 minuta na semaforu bilo 0:2, ali su "crno-bijeli" zahvaljujući dva autogola i pogotkom Petra Grbića uspjeli doći do trijumfa.

"Zanimljiv fudbal se igra poslednjih meseci na Partizanovom stadionu. Ne znam šta je razlog tome i kakva se to nervoza pojavi na terenu i na tribinama u prvih 20 minuta, kad nismo u stanju ne da igramo fudbal već da pogodimo loptu", rekao je Marko Nikolić, trener Partizana, i dodao:

"Mi se pitamo u revanšu i kakvi mi budemo - takav će biti i rezultat. Idemo da pobedimo i da uđemo u Ligu Evrope".

Dinamo je pobjedom došao na korak do grupne faze posebno jer se revanš igra kod kuće, ali "modri" moraju biti oprezni jer su i u kvalifikacijama za Ligu šampiona slavili u gostima, ali su eliminisani od Alborga porazom kod kuće. Split je kod kuće remizirao sa Torinom (0:0), dok je Rijeka na "Kantridi" bila bolja od Šerifa (1:0). Revanš mečevi su na programu naredne sedmice.

Rezultati: Aktobe - Legija 0:1, Astana - Viljareal 0:3, Dinamo M. - Omonija 2:2, AEL - Totenhem 1:2, Karabah - Tvente 0:0, HJK - Rapid 2:1, Ruh - Metalist 0:0, PSV - Šahtjor S. 1:0, Dinamo Mi. - Nacional 2:0, Elfsborg - Rio Ave 2:1, Karabukspor - Sent Etjen 1:0, Petrolul - Dinamo Z. 1:3, Zorija - Fejnord 1:1,  Apolon - Lokomotiva 1:1, Jang Bojs - Debrecin 3:1, Cvole - Sparta 1:1, Panatinaikos - Midtjiland 4:1, Trabzon - Rostov 2:0, Zimbru - PAOK 1:0, Asteras - Makabi T. A. 2:0, Grashopers - Briž 1:2, Partizan - Nefči 3:2, Trnava - Cirih 1:3, Lokeren - Hal 1:0, Lion - Astra 1:2, Split - Torino 0:0, Sosijedad - Krasnodar 1:0, Rijeka - Šerif 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije