Fudbal

Nišimura: Sudio sam u skladu sa pravilima

Nišimura: Sudio sam u skladu sa pravilima
Nišimura: Sudio sam u skladu sa pravilima

TOKIO - Japanski fudbalski sudija Juiči Nišimura, koji je izazvao polemike tokom Mundijala svirajući penal za Brazil u pobjedi protiv Hrvatske sa 3:1, smatra da nije pogriješio.

Nišimura je u prvoj utakmici Mundijala 12. juna dosudio penal za Brazil kada je Fred pao u šesnaestercu, nakon što ga je s leđa povukao hrvatski defanzivac Dejan Lovren.

To je u javnosti izazvalo pravu buru protesta, jer su mnogi smatrali da taj naizgled blagi kontakt nije zaslužio najstrožiju kaznu.

"Bio sam pripremljen na kritike i prije meča. Sve je to dio posla", rekao je 42-ogodišnji Japamac. "Kada pogledate šta se stvarno dogodilo, vidjećete da je defanzivac stavio ruke na Freda. To je bila greška."

Istina, Nišimura za navijače u Džej ligi ima reputaciju sudije koji dosuđuje sporne penale, a i ranije je bio kritikovan zbog suđenja u nekim međunaodnim mečevima.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je stala u odbranu Nišimure povodom spornog penala, izdajući saopštenje odmah poslije utakmice grupne faze Mundijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije