Fudbal

Nojer: Mesi, ja sam gazda

Nojer: Mesi, ja sam gazda
Nojer: Mesi, ja sam gazda

Kada postignu gol postaju još moćniji i navaljuju u serijama. Tada su kao uragan, rekao je Džerom Boateng, fudbaler Bajerna, pred sutrašnji (20.45) prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Barselone.

U Kataloniji će se odigrati prvih 90 minuta ovog dvomeča, koji će odlučiti o jednom od finalista koji će se za pehar u elitnom klupskom takmičenju boriti 6. juna u Berlinu. U Bajernu su svjesni jačine protivnika, a Boateng ističe da Lionel Mesi nije najveća opasnost po njegov tim.

"Moramo ih gledati u cjelini kao ekipu, a ne individualno. Naravno, oni imaju sjajne pojedince, ali njihova najveća snaga je u timskom djelovanju", izjavio je Boateng, koji je status favorita prepustio upravo Kataloncima:

"Niko nije favorit protiv Barselone na njihovom terenu. Međutim, mi smo Bajern i mi se nigdje ne predajemo. Šteta za sve te probleme sa povredama koje imamo. Ipak, kukanje nam neće pomoći."

Koliko težak zadatak čeka prvaka Njemačke najbolje govori atomski napad "Barse" koji čine Mesi - Nejmar - Luis Suarez, koji su zajedno u svim takmičenjima ove sezone postigli preko 100 pogodaka, od 159 koliko je postigla španska ekipa u 53 susreta. Bajern je neefikasniji od protivnika, ali je njegova igra veoma impresivna pošto je na 47 utakmica u svim takmičenjima postigao 117 pogodaka. U ovaj susret ulaze dosta oslabljeni neigranjem nekoliko ključnih igrača, ali i s dosta optimizma.

"Prema Mesiju gajim ogromno poštovanje zbog svega što je tokom karijere uradio. On je fantastičan igrač. Međutim, od krucijalne važnosti je da pokažem autoritet kada se sretnemo na terenu. Pokazaću mu ko je gazda. Isto sam uradio i na finalu Svjetskog prvenstva i ispalo je jako dobro. Pokušaćemo to isto da napravimo i u ovom meču. Od vitalnog značaja je da uz poštovanje steknemo i dominaciju na terenu", izjavio je Manuel Nojer, golman Bavaraca.

Da Barselonu ne čeka nimalo lagan dvomeč iako su u sjajnoj seriji govori to da su od današnjeg protivnika u prethodnom okršaju takođe u polufinalu 2013. eliminisani s ukupnih 0:7. Tada je Barselonu vodio Pep Gvardiola koji se sada prvi put vraća na "Nou Kamp", ali kao trener njemačke ekipe.

"Imali smo fantastičan odnos, a od kada je otišao vidjeli smo se nekoliko puta. Nismo u kontaktu. Bilo nam je sjajno kad je bio ovdje, a u tom periodu sam najviše napredovao. Poznaje nas jako dobro, a i on je tip trenera koji dobro analizira protivnika. Mislim da će mu navijači aplaudirati", kazao je Mesi, glavna uzdanica Barselone, i dodao:

"Pamtimo debakl od Bajerna, ali ovo će biti potpuno drukčije. Nema favorita, a bilo bi dobro napraviti prednost uoči revanša".

Riberi preskače oba meča

Loše vijesti za navijače Bajerna. Francuz Frenk Riberi propustiće obje utakmice polufinala Lige šampiona protiv Barselone, a ne samo prvu kako je najavljivano. On je povrijedio zglob lijeve noge 11. marta i uprkos optimizmu u redovima Bavaraca, neće tako brzo na teren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije