Fudbal

Nova stranica u životu i karijeri

Nova stranica u životu i karijeri
Nova stranica u životu i karijeri

Da Sanjina Prcića, dosadašnjeg fudbalera Sošoa, veoma cijene u Francuskoj potvrdilo se tako što je mladi vezista potpisao četvorogodišnji ugovor s Renom.

Iz Sošoa, koji je prošle godine ispao iz francuske elite, mladi bh. veznjak prešao je u mnogo ambiciozniji Ren preko kojeg će pokušati da se nametne i Safetu Sušiću, selektoru BiH, kako bi bio pozvan među "zmajeve".

"Veoma sam sretan nakon potpisa ugovora s Renom. Prvi dojmovi su odlični, sjajno sam primljen u klubu. Ovo je nova stranica u mom životu i karijeri. U Renu imam odlične uslove za daljni napredak u karijeri. Stigao sam u klub koji je sposoban boriti se za vrh tabele i izlazak u Evropu. Mislim da sam napravio pravi izbor", rekao je Prcić, koji je prošao sve starosne selekcije Sošoa:

"Odrastao sam i igrao u Sošou, no još jednom kažem sretan sam što dolazim u Ren. Još ne znam sve igrače lično, ali vjerujem kako ću se brzo uklopiti u tim".

On je, iako je rođen u Francuskoj, nastupao za sve starosne selekcije BiH. Igrao je za U-17, U-19 i U-21 reprezentaciju BiH, te upisao ukupno 27 nastupa. Početkom 2014. godine nije pozvan u seniorsku reprezentaciju BiH za prijateljski meč sa Egiptom nakon čega je obavijestio selektore svih bh. reprezentacija da više ne računaju na njega. 

"Do mene su dolazile različite informacije. Francuski mediji su pisali jedno, pojedini bh. mediji drugo. Jedni su govorili kako sam na pragu reprezentacije, drugi da selektor Sušić uopšte više neće računati na mene, te sam se našao u teškoj situaciji. Iskren sam po prirodi, kako u poslu, tako i u privatnom životu, tako da sam reagovao emotivno, što možda u fudbalu nekada nije najbolje rješenje, ali osjetio sam se povrijeđenim", izjavio je Prcić za "Reprezentacija.ba" i nastavio:

"Znam da nije korektno da se igrači miješaju u trenerski posao, ali reagovao sam onako kako sam se osjećao. Izjava da više neću igrati za reprezentaciju BiH je pogrešno interpretirana. Nikada nisam ni igrao za seniorsku reprezentaciju, tako da odluka da li ću igrati ili neću ne zavisi od mene, nego isključivo od selektora."

Za kraj je mladi vezista poručio da mu je žao ako je nekog povrijedio svojim izjavama.

"Nikad nisam želio ništa loše ni reprezentaciji ni stručnom štabu. Moj cilj je da u klubu igram redovno i da se tako nametnem selektoru. Iskreno, mislim da mogu koristiti reprezentaciji i cilj mi je da ponovo obučem dres BiH", jasan je Prcić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije