Fudbal

Novi Pazar prvi put slavio protiv Partizana

Novi Pazar prvi put slavio protiv Partizana
Novi Pazar prvi put slavio protiv Partizana

NOVI PAZAR - Fudbaleri Novog Pazara savladali su danas na domaćem terenu ekipu beogradskog Partizana sa 3:2 (2:2), u utakmici 3. kola Superlige Srbije.

Na Gradskom stadionu odigrana je veoma zanimljiva i uzbudljiva utakmica, a oko 6.000 gledalaca uživalo je u dobrom fudbalu i zasluženoj pobjedi izabranika trenera Petra Kurćubića.

Pazarci su ostvarili prvu pobjedu u novoj sezoni, dok je aktuelni šampion pretrpio prvi poraz.

Posebno atraktivno bilo je prvo poluvrijeme, kada se igralo obostrano angažovano, postignuta su čak četiri gola, a briljirao je bivši igrač crno-bijelih Stefan Aškovski.

On je iznudio dva penala i postigao dva gola za Pazarce, pa je aplauzom nagrađen kada je u finišu izlazio sa terena zbog izmjene.

Partizan je nastupio u kombinovanom sastavu, jer je trener Zoran Milinković čuvao igrače za predstojeći revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Steauom. Izostali su povrijeđeni Božinov i Umaru, kao i Balažic, Fabrisio, Vulićević, Babović, A. Živković i Jevtović.

Uprkos tome gosti su prikazali sasvim dobru igru, ali nisu odoljeli naletima raspoložene domaće ekipe, koja je zasluženo trijumfovala pogotkom Aškovskog dvadesetak minuta prije kraja dinamičnog susreta.

Poveli su Beograđani preko Trujića, koji je prihvatio odbijenu loptu i sproveo u mrežu, izjednačio je Pavlović sa bijele tačke, nakon što je Lukić oborio Aškovskog, a potom se i Aškovski upisao u strijelce pet minuta kasnije, kada je matirao golmana Živka Živkovića.

Prethodno je golman gostiju odbranio udarac Radivojevića sa bijele tačke nakon prekršaja nad najboljim pojedincem utakmice, a Partizan se vratio u meč golom Kojića u završnici prvog dijela meča.

U drugom poluvremenu ritam je malo opao, ali su domaćini i dalje svim silama nastojali da ostvare uspjeh. Veliki i zaslužen trijumf obezbijedio je Aškovski u 72. minutu, kada je po drugi put pogodio protivničku mrežu.

Na početku meča došlo je do višeminutnog prekida zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane domaćih navijača, ali većih incidenata nije bilo.

Kraj susreta označio je veliko slavlje u domaćoj ekipi i na tribinama, jer je Novi Pazar prvi put u istoriji pobijedio tim Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije