Fudbal

Odbili 40 miliona evra

Odbili 40 miliona evra
Odbili 40 miliona evra

Polako se približava kraj zimskog prelaznog roka, a sada je zvanično otvoren "lov" na Pola Pogbu, fudbalera Juventusu, za kojeg je stigla prva zvanična ponuda koja je bila toliko niska da je čelnici "stare dame" nisu ni razmatrali.

Kako pišu ostrvski mediji, prva ponuda je stigla iz Engleske, ali ne iz Pogbinog bivšeg kluba Mančester junajteda, već iz redova gradskog rivala Mančester Sitija. "Građani" traže zamjenu za Jaju Turea, koji bi na ljeto mogao da napusti klub. Navodno su poslali ponudu od 40 miliona evra plus napadač Stevan Jovetić, koji je dugo na meti Juventusa, ali kao što je rečeno, Italijani nisu ni razmatrali ponudu.

Italijanski mediji navode da su u Juventusu voljni da sačekaju ljeto da prodaju jednog od najboljih igrača pošto bi tada za njega tražili 100 miliona evra. Ukoliko tri ili četiri kluba uđu u trku za reprezentativca Francuske, vjeruje se da će suma biti trocifrena. Pored timova iz Mančestera, Pogbu u svom timu želi da vidi i Florentino Perez, predsjednik Real Madrida.

Očekuje se da ponudu na ljeto pošalju i iz Pari Sen Žermena iako su neki mediji prenijeli da Pogba ne želi da se vrati u rodni grad i karijeru želi da nastavi u Engleskoj ili Španiji. Jasno je da se čelnicima Juventusu niti malo ne žuri, jer sjajni vezista ima ugovor do 2019. godine.

Iako se Pogba sam nije izjasnio da li bi se ikada vratio u Junajted, mišljenje je medijima dao njegov saigrač Andrea Pirlo, koji je kazao da se Francuz neće vraćati na "Old Traford".

"Ne znam zašto tadašnji menadžer Junateda ser Aleks Ferguson Pogbi nije dao priliku, ali to je greška s kojom u klubu moraju da žive", rekao je Pirlo, koji je zatim dodao:

"Ubijeđen sam da se Pogba nikad neće vratiti u Junajted."

Pogba je jedna od najvećih grešaka Fergusona, koji ga je 2009. godine doveo u klub, ali je šansu davao više drugim igračima. Godine 2012. bez odštete otišao je u Juventus i tamo "procvjetao", što je potvrdio i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je proglašen za najboljeg mladog igrača na svijetu. Dejvid Mojes, nasljednik Fergusona na mjestu menadžera Junajteda, pokušao je prošle sezone da ga vrati, ali nije uspio. Sada će to pokušati još jedan menadžer "crvenih đavola" Luj van Gal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije