Fudbal

Odškrinuli vrata Evrope

Odškrinuli vrata Evrope
Odškrinuli vrata Evrope

Nećemo se braniti ni u revanšu na "Otoci", rekao je Mirza Varešanović, trener fudbalera Olimpica, koji su u srijedu naveče na "Pecari" odigrali neriješeno sa Širokim Brijegom u prvoj utakmici finala Kupa BiH.

Iako je trener domaćih Blaž Slišković najavio uvjerljivu pobjedu, Širokobriježani su i remi izvukli tek uz dosta sreće. Povele su Sarajlije već u 10. minutu kada je kapiten Veldin Muharemović matirao golmana Luku Bilobrka, a domaćini izjednačili zahvaljujući autogolu Bojana Regoje u 79. minuti.

"Nama je ovo prvo finale Kupa, igrali smo protiv iskusnog i kvalitetnog protivnika i kad se sve to uzme u obzir mogu biti i te kako zadovoljan. Imamo rezultat koji nam daje blagu prednost uoči finala, blizu smo Evropa lige, ali to ne znači da ćemo se na domaćem terenu braniti", rekao je Varešanović.

Strateg Hercegovaca smatra da je upravo rani pogodak unio nervozu u njihove redove. Uspjeli su nametnuti ofanzivnu igru posebno u drugom poluvremenu, ali je za nešto više izostao faktor sreće, naročito kada je u 75. minuti udarac Zvonimira Kožulja zaustavila prečka, a samo dva minuta kasnije Vagner je iz jedanaesterca pogodio stativu.

"Nikad ne tražim alibi za neki lošiji rezultat, pa neću ni sad. Iako ovih 1:1 nije loše, ipak mislim da smo zaslužili bar gol prednosti. Potpuno nas je poremetio rano primljeni gol, što je Olimpic do kraja prvog poluvremena iskoristio maksimalno i držao situaciju pod kontrolom. U drugom dijelu smo mi dominirali, ali nam je sportska sreća okrene leđa", kazao je Slišković.

I Varešanović se slaže da su njegovi puleni bili lošiji rival u drugih 45 minuta. Pripisuje to neiskustvu i bespotrebnom strahu.

"Prvim dijelom utakmice mogu da budem zadovoljan i to može da bude model uspjeha u revanšu. Uz malo bolje pasove mogli smo biti i uvjerljiviji. Drugo poluvrijeme bilo je jako slabo. Široki nas je potpuno nadigrao i rezultat je za nas odličan u poređenju s tim kako smo odigrali. Razlog pada je vjerovatno strah koji se uvukao u igrače kako se utakmica bližila kraju", smatra Varešanović.

Revanš finala Kupa BiH igra se naredne srijede na stadionu "Otoka" u Sarajevu, gdje ekipa sa "Pecare" mora postići najmanje jedan pogodak.

"Pred uzvrat su stvari jasne. Moramo pokušati što prije postići gol kako bismo im otežali posao. Ne smijemo dozvoliti da odigramo dijametralno dva različita poluvremena", zaključio je Slišković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije