Fudbal

Opet se Fergi pita?

Opet se Fergi pita?
Opet se Fergi pita?

Iako je pogriješio sa izborom Dejvida Mojesa za nasljednika u Mančester junajtedu, mediji pišu da će ser Aleks Ferguson ponovo birati menadžera "crvenih đavola". Ovaj put izbor je pao na Karla Anćelotija.

Top tema na Ostrvu je izbor novog menadžera ekipe sa "Old Traforda", a mediji licitiraju mnogim imenima fudbalskih stručnjaka. Sada je u javnost isplivao podatak da Mojes nije bio prvi izbor trofejnog stručnjaka i da će sada pokušati da ispravi grešku. Prvi izbor bivšeg menadžera Junajteda navodno je ranije kao i sada Italijan Anćeloti, koji trenutno vodi Real Madrid.

Mediji pišu da će porodica Glejzer od Fergusona i sada tražiti savjet koga da angažuju, ali sa tim da ovog puta njegova neće biti posljednja. Vlasnici "crvenih đavola" navodno za novog trenera žele da vide Luija van Gala.

"Moram da priznam da sam ostao pomalo zatečen nakon što sam čuo da je Mojes dobio otkaz, jer Junajted nema manir da otpušta menadžere. U nekom klubu to bi bilo potpuno normalno, ali poslije toliko godina sa Fergusonom na klupi Junajteda, ovo nisam očekivao", rekao je Anćeloti, koji nije komentarisao moguću selidbu na "Old Traford".

Do izbora novog menadžera ekipu će voditi Rajan Gigs, koji je juče odradio prvi trening sa ekipom. Vezista Junajteda će biti samo privremeno rješenje, a u radu do kraja sezone će mu pomagati još tri legende "crvenih đavola" Pol Skols, Niki Bat i Fil Nevil.

"Miror" je objavio da je Mojes zgađen i razočaran načinom na koji je otjeran iz Junajteda, te da je već spremao listu pojačanja u ljetnom prelaznom roku kada ga je iznenadio otkaz, dok je, sa druge strane, u javnost plasirana sasvim druga izjava.

"Uvijek ću biti zahvalan ser Aleksu Fergusonu što je vjerovao u mene i što mi je dao šansu da vodim Mančester junajted. Imenovanje za menadžera Junajteda će uvijek biti nešto na šta ću biti nevjerovatno ponosan. Pritisak koji donosi posao menadžera u Junajtedu je ogroman, ali nijednog trenutka nisam odstupio od vrijednog rada", izjavio je Škot, koji je od utorka bez posla.

Pored Anćelotija i Van Gala za novog mendažera su figurirali Jirgen Klop, Loran Blan i Dijego Simeone. Klop je jasno kazao: "Borusija i samo Borusija", Blan je potpisao novi ugovor s PSŽ-om, a Simeone skoro sigurno neće napustiti Atletiko Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije