Fudbal

'Orlovi' otišli po vizu u Rusiju

'Orlovi' otišli po vizu u Rusiju
Foto: Ilustracija | 'Orlovi' otišli po vizu u Rusiju

Pobeda bi nas ozbiljno približila Rusiji, dok remi ne bi završio plasman, ali ne kažem da ne bi bio dobar, rekao je Slavoljub Muslin, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, pred današnji meč (20.45 časova) u Dablinu protiv Republike Irske.

U Srbiji već godinama sanjaju odlazak na neko veliko takmičenje pošto su posljednji put na Svjetskom prvenstvu bili 2010. godine u Južnoj Africi. Sada "orlovi" imaju veliku šansu da izbore plasman u Rusiju naredne godine, što bi bio veliki uspjeh. U 8. kolu idu na noge direktnom konkurentu Irskoj, koja ima dva boda manje od "orlova" i ovaj meč im je možda i posljednja šansa da preskoče Srbiju. Muslinova četa na ovo gostovanje odlazi na krilima pobjede protiv Moldavije u subotu.

"Nalazimo se u dobrom momentu, poslednja utakmica protiv Moldavije je pokazala da smo u formi. Nemamo povređenih igrača. Atmosfera je dobra, znamo da će biti vrlo teško jer su Irci pred moranjem", rekao je Muslin prije polaska u Irsku.

Jedan od onih koji je nastupio u svim mečevima je vezista Nemanja Gudelj, ali je u samo tri odigrao svih 90 minuta, dok je u ostalim susretima ulazio samo sa klupe. On vjeruje u novu pobjedu kojom bi Srbija došla na korak do vize za Rusiju.

"Trijumfom bismo 90 odsto prošli na Mundijal. Neće biti lako, ali verujem u povoljan rezultat. Atmosfera je vrhunska i svi smo optimisti", izjavio je Gudelj, koji je dodao:

"Pritisak je na protivniku i to je šansa za nas, Ircima je meč protiv nas možda i poslednja šansa za prvo mesto. Ako izgube, neće imati šanse da završe kao prvi. Takva situacija može da bude olakšanje za nas, ali moramo da izađemo visoko i odgovorimo na njihov napad".

Večeras će na teren i Hrvatska, koja igra derbi meč grupe protiv Turske, kojoj je ovaj sustet posljednja šansa da se vrati u borbu za jedno od dva mjesta koja vode na Mundijal ili baraž. Ovaj meč će preskočiti Ivan Rakitić zbog povrede zadnje lože i uopšte nije ni otputovao u Tursku. Sa druge strane, četiri šava ima napadač Mario Mandžukić, ali će selektor Ante Čačić moći da računa na njega.

"Turska ima imperativ pobjede, igrat će drugačije nego da ima komotniju situaciju. No, puno će se pitati nas i mnogo će ovisiti o tome kako ćemo se postaviti i kako ćemo ući u utakmicu. Imamo kvalitetu, imamo motiv. Toliko koliko je utakmica važna njima, važna je i nama, a svaki bod je korak bliže Rusiji", kazao je Čačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije