Fudbal

Orlovi sletjeli u Pazovu

Orlovi sletjeli u Pazovu
Orlovi sletjeli u Pazovu

Reprezentativci Srbije okupili su se u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Prva utakmica u grupi nema takmičarski značaj pošto je Francuska domaćin narednog evropskog šampionata, a svrstana je u grupu pro forme. Rezultati utakmica sa Francuskom neće se računati u konačnom zbiru. Taj meč, koji se igra u nedjelju, dobro će doći selektoru Srbije Diku Advokatu i timu da se bolje upoznaju pred takmičarske mečeve.

"Nisam sarađivao s Advokatom, ali sam o njemu čuo sve najbolje i znam da ga izuzetno cene u Holandiji. Holandski treneri imaju disciplinu i taktički su izuzetno obučeni. Vole da njihove ekipe igraju lep fudbal, pa se nadam da će tako biti i sa nama", rekao je Dušan Tadić, reprezentativac "orlova", koji je igrao za Tvente, koji se osvrnuo da prelazak u Sautempton:

"Bitno je da svi beležimo dobre partije. I u svojim klubovima i u reprezentaciji. Drago mi je što igram u najjačoj ligi na svetu i protiv stvarno najboljih klubova. Zadovoljan sam kako je počelo".

Dušan Basta spada u red najiskusnijih u timu "orlova" i ističe da će meč s "trikolorima" odlično doći selekciji da se upozna sa sistemom rada iskusnog Holanđanina.

"Odlazak na Evropsko prvenstvo nam je obaveza i to svima treba da bude jasno. Znam da neće biti lako, poštujemo svakog protivnika, ali daćemo sve od sebe da se plasiramo", kazao je Basta.

Srbija će igrati u Grupi I sa Portugalom, Danskom, Jermenijom i Albanijom. Takmičenje u kvalifikacijama "orlovi" počinju 11. oktobra protiv Jermenije u Jerevanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije