Fudbal

Osim jugonostalgičar

Ivica Osim, legendarni fudbaler i bh. stručnjak, izjavio je za srbijanske medije da ne zna zašto se ljudi stide da žale za bivšom Jugoslavijom.

"Sve sam stekao u Jugoslaviji - prijatelje, neprijatelje, ime. Neću da gazim po svojoj prošlosti. Lakše mi je glasno priznati da sam jugonostalgičar, nego se u tišini mučiti sam sa sobom, a pred drugima drugačije pričati. Previše je takvih glumaca, foliranata i licemjera. Nisam od te sorte", kazao je Osim.

Na pitanje da li je došlo vrijeme da svi kao nekad žive jedni pored drugih, on je kazao:

"Balkan je bomba za koju ne znaš kad može da eksplodira. Takvi smo - što nas više udaraju po glavi, sve smo gori. Kao da nam nikada nije dosta belaja".

Osim se dotakao i predstojećeg sudara BiH i Portugala, rekavši da je u sportu i životu sve moguće i da publika voli kada na zemlji vidi moćnije, poznatije, bogatije.

"Portugal je veliki izazov za BiH. Motiv, također. Naša reprezentacija ima, međutim, i dosta aduta. Portugalci svojim izjavama samo pojačavaju našu želju za pobjedom. Samo se nadam da će je Blažević iskontrolisati i na pravi način kanalisati. Dosad se dobro nosio sa zvijezdama i medijskom euforijom koja prati one koji laktovima proširuju ulice. Novinari mogu sve - da od prosječnog fudbalera naprave Ronalda, a od pravog - bogalja", kazao je Osim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije