Fudbal

Oštre kazne za Visočane

Oštre kazne za Visočane
Foto: Ilustracija | Oštre kazne za Visočane

Disciplinska komisija N/FS BiH zbog nesportskog ponašanja na utakmici 11. kola Prve lige kaznila je danas NK Bosna Visoko sa 3.000 KM.

Postupak protiv Visočana pokrenut je nakon što su u završnici meča protiv Zvijezde u Gradačcu igrači ove ekipe u znak protesta zbog sudijskih odluka sjeli na travnjak i odbili da nastave meč. Dženanu Hošiću, pomoćnom treneru, izrečena je zabrana vršenja svih funkcija u fudbalu u trajanju od osam mjeseci, te novčana kazna od 1.000 KM. Igračima Adnanu Hodžiću i Enisu Sadikoviću zabranjeno je igranje osam mjeseci, dok je predsjednik kluba Nermin Kadrić kažnjen zabranom vršenja svih funkcija u fudbalu u trajanju od šest mjeseci, a moraće platiti i 1.000 KM.

Ista sankcija izrečena je i Mirzi Laletoviću, sportskom direktoru NK Bosna, zbog vrijeđanja i klevetanja, te povrede Kodeksa o ponašanju članova fudbalske organizacije. Sporna situacija desila se prošlog vikenda na stadionu "Banja Ilidža". Pri rezultatu 1:0 za domaće nakon prigovora u 89. minuti crveni karton dobio je pomoćni trener Visočana. Gostujući igrači nakon te odluke sjeli su na travnjak, a domaćini su do kraja postigli još dva gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije