Fudbal

Otkaz Lopetegiju bi mogao skupo da košta Real

Otkaz Lopetegiju bi mogao skupo da košta Real
Foto: Tanjug/AP | Otkaz Lopetegiju bi mogao skupo da košta Real

U Real Madridu situacija je alarmantna. Hulen Lopetegi izgubio je kontrolu nad ekipom i već pet utakmica u nizu ne zna za pobjedu.

Da stvar bude gora po Madriđane, u tih pet utakmica zabili su samo jedan gol i to u domaćem porazu od Alavesa (2-1). Ta crna serija navela je upravu 'kraljeva' do ozbiljnog premišljanja treba li bivši selektor 'furije' da ostane na njihovoj klupi ili ne.

Ali, ukoliko se predsjednik kluba Florentino Perez odluči da Lopetegiju da nogu, to će ga koštati vrtoglavih 18 miliona evra. Toliko ostaje u Lopetegijevom ugovoru koji ističe 2021. godine. 

Inače, Lopetegi je sklopio dogovor s Realom prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji što mu je zamjerila većina Španske javnosti.

On je trebalo da vodi 'furiju' na spomenutom Svjetskom prvenstvu, ali zbog prevelikog pritiska javnosti i osjećaja izdaje, predsjednik Španskog fudbalskog saveza uručio je Lopetegiju otkaz. 

To njega nije previše dotaknulo te je odmah otputovao u Madrid kako bi u miru mogao da se pripremi za novu avanturu u njegovoj trenerskoj karijeri. 

Međutim, stvari mu ne idu baš po planu i vrlo je blizu otkaza u 'kraljevskom klubu' i to nakon svega četiri mjeseca provedena tamo. Španski mediji otišli su korak dalje i navode kako je pitanje dana kada će Lopetegi dobiti otkaz, a njegov nasljednik bi trebalo da bude bivši trener Čelsija - Antonio Konte.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije