Fudbal

Otkazi tresu "zmajeve"

Otkazi tresu "zmajeve"
Otkazi tresu "zmajeve"

Ponedjeljak nije počeo dobrim vijestima za Safeta Sušića, ali selektor tvrdi da razloga za paniku nema i da, bez obzira na otkaze, najbolji fudbaleri BiH u petak u Vels dolaze po pobjedu.

Sejadu Salihoviću se u društvu "otpisanih" zbog povrede i prehlade prvo pridružio njegov klupski saigrač iz Hofenhajma Ermin Bičakčić, a ubrzo zatim stigla je vijest da na pripremama u Trenig kampu u Zenici neće biti ni fudbalera Širokog Brijega Gorana Zakarića.

"Zakarić se povrijedio na jednom treningu svog kluba, doći će da ga ljekari reprezentacije pregledaju, a vjerovatno neće biti na raspolaganju za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija sa Velsom i potom Belgijom. Bičakčića sam oslobodio, jer je prvo bio povrijeđen, a sad ima problema sa prehladom. Naknadne pozive neću slati, jer imamo sasvim dovoljan broj igrača na raspolaganju", rekao je Sušić.

Tokom jučerašnjeg dana pojavila se vijest da je u N/FS BiH stigao dopis iz Bajer Leverkuzena da njihov igrač Emir Spahić zbog povrede takođe ne dolazi u Zenicu. Selektor ipak tvrdio da nekadašnji kapiten stiže da pomogne saigračima kako bi popravili utisak nakon septembarskog šokantnog poraza na otvaranju kvalifikacija od autsajdera Kipra (1:2).

"Spahić mi je u subotu još jednom potvrdio da dolazi. Prema tome, nemam informaciju da je povrijeđen ili da ne dolazi, već naprotiv da je na putu prema BiH. Okupljanje igrača je planirano do kraja dana, pa ćemo znati više informacija", kazao je juče Sušić i dodao:

"Očekujem da u naredna dva susreta budemo daleko bolji nego u utakmici s Kiprom i prije svega da ne izgubimo. U fokusu je gostovanje u Kardifu, koje će biti izuzetno zahtjevno, jer su Velšani počeli kvalifikacije pobjedom i normalno je da žele da nastave seriju pobjeda."

"Zmajevi" će u Velsu igrati ofanzivno.

"Idemo u Vels po pobjedu. Igraćemo ofanzivno sa Vedadom Ibiševićem i Edinom Džekom od prve minute. To ne znači da ćemo biti naivni i srljati na njihov gol od prve minute, jer znamo koliko je Geret Bejl opasan kada mu se da previše prostora", smatra Sušić.

Meč Vels - BiH je u petak u Kardifu, a BiH - Belgija 13. oktobra u Zenici.

Begović uz bolesne mališane

Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije BiH, u ponedjeljak je među prvima doputovao na okupljanje uoči početka priprema za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Odmah po dolasku u Sarajevo sa delegacijom N/FS BiH posjetio je Onkološko odjeljenje na Pedijatrijskoj klinici. Posjetio je djecu oboljelu od raka i ujedno dao podršku Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije