Fudbal

Otvoren fudbalski turnir za mlade talente

Otvoren fudbalski turnir za mlade talente
Otvoren fudbalski turnir za mlade talente

PELAGIĆEVO - U Pelagićevu je danas otvoren internacionali turnir fudbalskih klubova i škola fudbala "Pelagićevo 2014" uz učešće 20 ekipa, koji je ušao u projekat UEFA "Reci ne rasizmu".

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je ova manifestacija u funkciji promocije zdravog života mladih ljudi, ali i u funkciji kulture tolerancije, saradnje i međusobnog uvažavanja, što je i vidljivo.

"Učešće i ovakvih manjih naselja u organizacija međunarodnih turnira izuzetno je važno. Upućujem sve čestitke organizatoru ove lijepe sportske manifestacije i želim da postane tradicionalna i da u narednim godinama okuplja još više mladih", istakao je Đokić, koji je bio među gostima turnira.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Goran Raca, koji je otvorio dvodnevni turnir "Pelagićevo 2014", istakao je da resorno ministarstvo podržava akcije mladih sportista.

"Održavanje ovakvih međunarodnih turnira značajno je za razvoj sporta, pogotovo za mlade sportiste do 12 godina. Vidimo da se okupilo više od 20 ekipa, da uporede svoje fudbalsko umijeće sa vršnjacima", naglasio je Raca.

On je rekao da je ovo baza za dalji razvoj fudbala, kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH.

"Ministarstvo pomaže dosta sportskih manifestacija, a posebno želimo da ulažemo u mlade i omladinu, a sve sa ciljem da sport dostigne viši nivo", dodao je Raca.

Među gostima bio je predsjednik Fondacije "Balkan Alpe Adrija projekat" Hajnc Habe, koji je istakao da mu je posebno drago što se u ovako malom mjestu okupio ovoliki broj ekipa, dodajući da je to potvrda da rasizma, diskriminacije i netolerancije ne smije biti u fudbalskom sportu.

"Drago mi je da smo u odnosu na prošlu godinu napredovali i u organizacionom smislu, i u smislu broja ekipa i kvaliteta. To je putokaz da već naredne godine moramo napraviti novi iskorak", istakao je vlasnik Škole fudbala "Evrogol" iz Pelagićeva Nikola Šarkanović.

Turnir je okupio 20 ekipa iz više zemalja, među kojima su fudbaleri do 12 godina beogradske "Crvene zvezde". Organizator turnira je Škola fudbala "Evrogol" iz Pelagićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije