Fudbal

Otvoren kamp za fudbalske golmane

Otvoren kamp za fudbalske golmane
Otvoren kamp za fudbalske golmane

SARAJEVO - Drugi međunarodni kamp za fudbalske golmane u Sarajevu i Vogošći danas je svečano otvoren.

Mladi učesnici kampa iz cijele BiH i zemalja regiona jutros i u popodnevnim satima na stadionu Ozrena imali su i prve treninge pod nadzorom Envera Lugušića, trenera našeg nacionalnog tima.

Svečanom otvorenju prisustvovale su brojne poznate ličnosti, između ostalih i kancelarka njemačke ambasade u Sarajevu Gabriele Koval-Manderla, te ataše za kulturu pri njemačkoj ambasadi Suzan Matis.

Kamp traje do 5. avgusta do kada će mladi golmani, koji tek počinju svoju karijeru, usavršavati svoje sportske golmanske vještine od strane tima trenerskih golmana, u kojem je i Vukašin Petranović, pod nadzorom Envera Lugušića.

Kako je saopštio organizator, sutra u 18 sati će imati i kondicioni i fitnes trening koji će s njima izvesti Lejla Šebić na "Žutoj tabiji".

Ove godine prijatelj projekta je Ministarstvo spoljnih poslova SR Njemačke, a podršku organizatoru, sportskoj organizaciji "Management&Promotion Team", pružili su i kapiten reprezentacije Edin Džeko, Asmir Begović, Slobodan - Čobo Janjuš, te Zdravko Čolić, koji je svojevremeno slovio kao jedan od najpersprektivnijih golmana u Jugoslaviji, a trenirao je u omladinskom pogonu Željezničara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije