Fudbal

Ovo su najgora pojačanja Atletiko Madrida

Ovo su najgora pojačanja Atletiko Madrida
Ovo su najgora pojačanja Atletiko Madrida

Španski list "AS" izabrao 12 najgorijih pojačanja Atletiko Madrida u ovom vijeku, a među njima je i bivši reprezentativac naše zemlje Mateja Kežman.

Karijera Mateje Kežmana bila je u vrtoglavom usponu nakon sjajnih partija u dresu Partizana, a onda i holandskog PSV-a u kom je "tresao mreže kao od šale", ali prelazak u engleski Čelsi donio je slabiju formu, zahtjevniju ligu i nekonstantnost u njegovoj igri.

Nije se dugo zadržao na "Stamford bridžu", a Atletiko Madrid se nadao da će za mali novac dobiti onog starog napadača koga je želio veliki broj evropskih timova, ali su se prevarili u procjeni.

Kežman je u dresu "Jorgandžija" igrao u sezoni 2005-06 i za 30 nastupa u Primeri samo 8 puta je bio strijelac, pa se i epizoda na "Visente Kalderonu" završilo vrlo brzo. 

Novinari španskog lista "AS" ga nisu zaboravili, pa su ga uvrstili na listu 12 najgorih pojačanja Atletiko Madrida u ovom vijeku, ali za razliku od mnogih koji su dospjeli na ovu nepopularnu listu - "jorgandžije" bar nisu mnogo potrošile (5 miliona funti).

Kako kažu novinari ovog lista "na svakog Grizmana dolazi jedan Džekson Martinez", pa je tako kolumbijski napadač svakako jedan od najvećih promašaja, a nakon svega šest mjeseci skrasio se u Kini.

Osim njih tu su i Dani da Kruz, Huan Gomez, Toni Himenez, Alvaro Novo, Marselo Sosa, Kiki Musampa, Ričar Nunjez, Martin Petrov, Luis Garsija i Dijego...

(Srbijadanas.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije