Fudbal

Oženio se, a već oženjen

Oženio se, a već oženjen
Oženio se, a već oženjen

Ovih dana engleske tabloide puni životna priča Čika Tiotea, veziste Njukasla, koji je poznat po energičnoj igri na mjestu zadnjeg veznog.

Sada su ga na Ostrvu upoznali i oni koji ne prate fudbal.

Tiote se nedavno oženio u rodnoj Obali Slonovače, ali to ne bi bilo nimalo čudno da već nema suprugu s kojom živi u jednom mjestu pokraj Njukasla. I tu nije kraj jer Tiote, osim dvije supruge, ima i ljubavnicu sa kojom ima i dijete (ima još dvoje djece sa suprugama).

To njemu nije nimalo čudno, kaže njegov agent, jer tamo odakle on dolazi to je normalno.

Tiote je musliman i kaže kako mu je poligamija dopuštena, iako se službeno više ne praktikuje u toj afričkoj državi. Leticija Dukru nova je supruga Tiotea i stiže u njegov dom u Njukaslu, u kojem već živi dosadašnja supruga Mada.

Ova informacija iznenadila je čak i nju, a mediji na Ostrvu pišu da se onesvijestila kada je preko društvene mreže Facebook vidjela fotografije s vjenčanja svog supruga.

Tiote se navodno povjerio prijateljima da mu nije jasno zašto Englezi dižu prašinu zbog njegove poligamije. Prva supruga mu je navodno ipak sve oprostila, ali ljubavnica nije, jer joj je navodno obećao kako će i nju oženiti.

U Njukaslu nisu htjeli da komentarišu ovaj slučaj. U klubu već imaju dovoljno problema jer se nalaze na dnu Premijer lige i navijači traže odlazak menadžera Alana Pardjua. Biće ravno čudu ako on ostane i u sljedećem kolu na klupi "svraka" jer je njegov tim u ponedjeljak doživio još jedan poraz, i to od Stuka (0:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije