Fudbal

Partizan: Stojković govorio u afektu, Srbija njegova zemlja

Partizan: Stojković govorio u afektu, Srbija njegova zemlja
Foto: Beta | Partizan: Stojković govorio u afektu, Srbija njegova zemlja

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da je golman Vladimir Stojković u afektu poslije 158. večitog derbija izjavio "da će se odreći pasoša Srbija" i poručuje da je nemoguće da se odrekne svoje zemlje koju je dva puta odveo na Mundijal.

"Uprava FK Partizan, nakon sastanka sa igračem Vladimirom Stojkovićem, želi da ukaže javnosti da su izjave našeg igrača, date neposredno nakon 158. derbija, plod afekta usled nepojamne sudijske nepravde kojom je utvrđen njegov konačan rezultat", navodi se u saopštenju iz Humnske.

Istovremeno, Stojković izražava i lični otklon usljed nepromišljenog i neprimjerenog dijela svoje izjave i ističe da se nikada ne može i neće odreći, niti svoje države, niti svog pasoša jer je nebrojeno puta do sada našu zemlju reprezentovao na najsvjetliji i najdostojanstveniji način, nerijetko i kao istinski junak velikog broja utakmica fudbalske reprezentacije Srbije.

"Kao vrhunski sportista, osetljiv na nepravdu, on vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gde nastaju fudbalske legende a naš golman, najbolji kojeg je Srbija imala u poslednje dve decenije, zaslužan za dva plasmana reprezentacije na SP u fudbalu, to svakako jeste".

Takođe, FK Partizan želi da ukaže na sramno, bestijalno, neprofesionalno i agitatorsko ponašanje dijela medija i nekih nosilaca javnih funkcija koji su, svojim natpisima i gestovima, iznova pozvali na linč našeg igrača.

"Ovakvo ponašanje, budući da dolazi od znatno odgovornijih kolektiviteta i pojedinaca, zaslužuje javnu osudu na čemu će Partizan istrajavati. Cela Srbija sinoć je imala priliku da vidi izuzetnu igru Partizana, srčanost i kvalitet naših igrača, ali i izraziti neprofesionalizam i upitnost donetih sudijskih odluka".

"Ništa, međutim, ne može umanjiti činjenicu da Partizan igra kvalitetan, evropski fudbal, da na tom i takvom sportskom putu želi i da o(p)stane, a ne da se bavi političkim temama, bilo da dolaze od nekih nosilaca javnih funkcija ili od novinara koji koriste zvanične internet domene našeg kluba. Kao što će se od takvih pojava uvek i nedvosmisleno ograđivati, tako neće prezati da na svim nivoima insistira na poštenom i šestitom tretmanu našeg kluba u celini", zaključuju iz Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije