Fudbal

Partizan bolji od Neftčija, izborio Ligu Evrope

Partizan bolji od Neftčija, izborio Ligu Evrope
Partizan bolji od Neftčija, izborio Ligu Evrope

BAKU - Fudbaleri Partizana izborili su plasman u Ligu Evrope pošto su večeras u Bakuu, u revanš utakmici baraža, pobjedili domaću ekipu Neftčija sa 2:1.

U prvom meču prošlog četvrtka u Beogradu crno-bIJeli su slavili protiv predstavnika Azerbejdžana rezultatom 3:2, pa su prošli dalje sa ukupnih 5:3.

Partizan je ostao jedini predstavnik Srbije na evropskoj sceni ove sezone.

Večerašnji meč odigran je na stadionu Tofik Bahramov pred oko 20.000 gledalaca, a sudio je Robert Šogenhofer iz Austrije.

Beogradski crno-bIjeli slave dvostrukog strelca Petra Škuletića za veliki uspjeh i ostanak na evropskoj sceni. Srpski tim odolio je ogromnom pritisku na teškom terenu u Bakuu i potpuno zasluženo ostvario cilj protiv neugodnog i agresivnog domaćina.

Najvećim dijelom susreta, odigranom na terenu na kojem je bilo nemoguće prikazati iole kvalitetniji fudbal, Partizan se bolje snašao i bio sigurniji i sadržajniji tim.

Crno-bijeli su umeli da pronađu put ka uspjehu, posebno kada je Škuletić zatresao mrežu bivšeg golmana Crvene zvezde Saše Stamenkovića već poslije dvadesetak minuta igre.

Taj pogodak unio je neophodno samopouzdanje i gosti su znalački kontrolisali sredinu terena, iako su fudbaleri Neftčija svim silama, povremeno i nesportski, pokušavali da izjednače i što prije unesu neizvesnost u utakmicu.

To su ipak uspjeli desetak minuta nakon odmora, kada je Vobaj kaznio nesmotrenu grešku odbrambene linije crno-belih i pogodio donji desni ugao Lukačeve mreže.

U nastavku je predstavnik Azerbejdžana zaigrao još agresivnije, ne birajući sredstva da dođe do još jednog pogotka kojim bi otvorio vrata prolaza u Ligu Evrope.

Fudbaleri Partizana su poslije izjednačenja bespotrebno zaigrali povučenije, usredsredili se na odbranu gola, a samo povremeno prijetili su iz kontranapada.

Neizvjesnost je trajala do samog finiša, kada je poslije lijepe akcije stvorena izgledna prilika preko Živkovića, Škuletić se našao na pravom mjestu i drugim pogotkom otklonio sve strepnje za veliku i zasluženu pobjedu.

Fudbaleri Neftčija nisu mogli sportski da podnesu poraz, pa je usljedilo koškanje nakon kojeg su su crvene kartone zaradili Ramos i Kaje, kao i junak Partizanovog trijumfa, Škuletić.

 

Strijelci: Vobaj u 58, za Neftči, a Škuletić u 24. i 90+2 za Partizan.

Žuti kartoni: Vebnje, Ramos, Vobaj (Neftči), Vulićević (Partizan).

Crveni kartoni: Vebnje, Ramos, Kaje (Neftči), Škuletić (Partizan).

Neftči: Stamenković, Kardoso, Silva, Junuszade, Abdulajev, Flavinjo (od 54. Bertuči), Vobaj (odk 83. Maksimov), Ramos, Kaje, Sejidov (od 55. Kanales), Nfor.

Partizan: Lukač, Vulićević, B.Ilić, Stanković, Petrović, Brašanac, Drinčić, Grbić (od 59. S.Ilić), Živković (od 90. Ostojić), Škuletić, Lazović (od 85. Pantić).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije