Fudbal

Partizan neporažen, neredi u Kijevu

Partizan neporažen, neredi u Kijevu
Partizan neporažen, neredi u Kijevu

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Ludogorecom (0:0), dok je Dinamo savladao Alborg (1:0) u prvim mečevima 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmice igrane u srijedu obilježio je i sukob navijača Dnjepra i Kopenhagena u Kijevu.

Partizan je u Bugarsku otputovao s ciljem da se vrati neporažen i u tome je, prikazavši prije svega defanzivnu igru, i uspio.

"Mislim da je ovo pozitivan rezultat. U Beogradu ih čeka pakao i prednost je na našoj strani", rekao je Petar Škuletić, napadač Partizana, koji je imao dvije prilike na početku meča, ali ih nije iskoristio.

Jedan od agilnijih u dresu "crno-bijelih" bio je defanzivac Vladimir Volkov, koji je u prvom poluvremenu spriječio čist pogodak.

"Da li na osećaj, ne znam na šta, uspeo sam da sprečim šansu i spasim siguran gol", izjavio je Volkov, koji je zatim dodao:

"Imamo dobar i nezgodan rezultat. Nećemo se zaletati u revanšu i nećemo raditi ništa na silu".

Ludogorec je prošle godine eliminisao Partizan sa dva trijumfa, a fudbaler domaćih Marselinjo kao jedini razlog remija ističe defanzivnu igru vicešampiona Srbije.

"Rezultat je loš za nas, imali smo prilike da damo gol i trebalo je da bude minimum 2:0. Imao sam dvije šanse, ali sam promašio. Partizan je igrao kao neki mali tim, mnogo je respektovao Ludogorec. Branili su se sa 11 igrača. Svih 90 minuta smo napadali, ali dobro, za to postoji revanš", kazao je Marselinjo, a defanzivnom igrom "crno-bijelih" iznenađen je bio i trener Ludogoreca Stojčo Stoev.

Za razliku od Partizana, prvak Hrvatske Dinamo u Zagreb se vraća sa minimalnom pobjedom u Danskoj protiv Alborga, a strijelac jedinog gola bio je Marselo Brozović. "Modri" su tako napravili korak ka prolazu u plej-of, što je posljednja stepenica pred plasman u grupnu fazu elitnog klupskog takmičenja.

"Zabili smo pogodak, nismo primili gol i to je odličan rezultat u gostima te se treba dobro pripremiti za uzvrat u Zagrebu. Sigurno neće biti lako jer je Alborg pokazao da je kvalitetna momčad. Ne znam je li ovo najvažniji ili najdraži, ali je gol kao gol i nadam se da ću zabiti još puno takvih", rekao je Brozović.

Da utakmice ne prođu u čisto sportskom duhu pobrinuli su se navijači Dnjepra i Kopenhagena. Utakmica u Kijevu nakratko je prekinuta zbog upada huligana na teren. Navijačka grupa ukrajinske ekipe upala je na atletsku stazu, ali je brzom intervencijom redara vraćena na dio tribina na kom se prethodno nalazila. Pedesetak navijača sa šalovima preko lica napravilo je problem po završetku prvog poluvremena, a početak drugog je kasnio odlukom glavnog sudije koji nije dozvolio početak dok se ne sredi stanje na tribinama. Uzrok za ulazak na terena navijača domaćih bilo je to što su danski navijači donijeli zastavu Rusije aludirajući na situaciju na istoku Ukrajine, prenose mediji. Kako ruski mediji prenose, u haosu je učestvovalo oko 50 Ukrajinaca i 15 Danaca, a jedan igrač koji je sjedio na klupi je povrijeđen. Iz tabora danskog tima stigle su informacije da su njihovi navijači konstantno bili gađani raznim predmetima tokom prvog poluvremena, ali u njihovim redovima nije bilo povrijeđenih. Utakmica je završena bez pobjednika (0:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije