Fudbal

Partizan pobijedio 2:1, BATE u Ligi šampiona (FOTO, VIDEO)

Partizan pobijedio 2:1, BATE u Ligi šampiona (FOTO, VIDEO)
Partizan pobijedio 2:1, BATE u Ligi šampiona (FOTO, VIDEO)

BEOGRAD - Golom Ivana Šaponjića u nadoknadi vremena revanš utakmice plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, koja se večeras igra u Beogradu, Partizan je poveo sa 2:1 protiv BATE Borisova.

Nažalost, to nije bilo dovoljno za konačno slavlje jer su Bjelorusi imali višak gola u gostima.

Šampion Bjelorusije poveo je u 25. minutu preko Staševiča. Jedno dubinsko dodavanje prošlo je kroz čitavu odbranu Partizana i Mikaila Gordejčuk je izašao "jedan na nedan" sa Živkovićem. Iskosa sa lijeve strane gađao je suprotini ugao, ali je čuvar mreže crno-bijelih odbranio. Ipak, odbio je loptu do Staševiča koji je sa nekih 11 metara pronašao put do mreže pored Dornelasa i Petrovića.

Bjelorusi su vođstvom krunisali inicijativu koju su imali od početka meča, mada ni Partizan nije bez šansi.

Na isteku sata igre lako je moglo da bude 2:0 za goste, čime bi bila riješena sudbina Partizana. Aleksandar Hleb odigrao je sa saigračem ispred kaznenog prostora, potom "promiješao" odbranu srpske ekipe, prije nego što je Živković odbranio njegov udarac.

Partizan je autogolom gostujućeg igrača u 75. minutu uspio da izjednači na 1:1.

Utakmica se igrala pred 30.000 gledalaca.

Beogradskom timu ostaje utjeha da će igrati u drugom po jačini evropskom takmičenju - Ligi Evrope.

"Nedostajao je jedan gol da uđemo u Ligu šampiona. Kada sagledamo dve utakmice on je mogao sasvim sigurno da praktično bude dat. Nismo uspeli, nijanse su presudile, gledajući dva meča. Činjenica je da smo malo u početku podlegli pritisku, primili gol, mogli vrlo brzo da izjednačimo posle akcije Abubakara, to se nije dogodilo. To nam je nedostajalo za još jedan veliki preokret i plasman u Ligu šampiona. Ističem da mi je veoma žao i zbog naše divne i fenomenalne publike i hvala im na veličanstvenoj podršci. Čestitao bih igračima, u drugom poluvremenu su razneli BATE, nisu se pitali ništa, ali nismo uspeli da na vreme postignemo gol koji je mogao sve da promeni", ocijenio je Zoran Milinković, trener Partizana, poslije meča.

Strateg crno-bijelih nema prevelikih zamjerki na igru svoje ekipe.

"Želeli smo to svim srcem, nismo ostvarili. Ostaje nam Liga Evrope. Izborili smo četiri pobede, a ovo je ona koja ne može da se proslavi. Ponosan sam na igrače, navijače, baš svi su dali sve od sebe i zaista smo to veoma želeli. To je život, moramo se izboriti sa ovom situacijom večeras, izvući pouke i ja mislim uzdignuta čela nastaviti dalje. Ovi momci su pokazali da vrede, da imaju potencijal, ova ekipa može i dalje da se razvija", rekao je Milinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije