Fudbal

Partizan pobjedom u Čačku stigao do pete uzastopne titule

Partizan pobjedom u Čačku stigao do pete uzastopne titule
Partizan pobjedom u Čačku stigao do pete uzastopne titule

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana pobijedili su danas ubjedljivo sa 4:0 čačanski borac i tri kola prije kraja prvenstva obezbijedili šampionsku titulu, 24. u istoriji kluba.

Beogradskom timu bio je dovoljan i bod u 27. kolu da osvoje petu uzastopnu titulu, ali su fudbaleri Avrama Granta ubjedljivom pobjedom upriličili svojim navijačima veliko slavlje.

Borcu su bodovi u borbi za opstanak bili neophodni bodovi na stadionu kraj Zapadne Morave, ali čačanski fudbaleri nisu upeli da pokvare slavlje šampionu.

Partizan je u vođstvo svojim prvim golom u crno-bijelom dresu doveo Saša Marković u 11. minutu.

Pobjedu beograđana najavio je bugarski defanzivac Ivan Ivanov pogotkom u 62. minutu da bi Senegalac Lamin Dijara sa dva gola na asistenciju nikole Ninkovića pred kraj meča donio ubjedljiv trijumf.

Navijači Partizana koji su se našli na stadionu u Čačku pjesmom su ispratili dobru igru i osvajanje titule svog tima.

Oni su domaćim fudbalerima uputili poruku 'Kup je vaš!', nadajući se da će Čačani u finalu Kupa Srbije uspjeti da savladaju gradskog rivala Crvenu Zvijezdu.

Fudbaleri crno-bijelih su sa majicama 'mi smo šampioni', po završetku meča slavil na stadionu u Čačku, gdje su i prošle godine obezbijedili

šampionski pehar kada su igrali 1:1 sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

Partizan je tako osvojio 24. titulu u istoriji kluba i rekordnu petu uzastopnu, a beograđani će imati šansu da se tokom leta i bore za učešće u elitnom evropskom takmičenju Ligi šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije