Fudbal

Partizan predstavio dva pojačanja

Partizan predstavio dva pojačanja
Partizan predstavio dva pojačanja

FK Partizan predstavio je nova dva pojačanja za narednu sezonu, iz Javora je stigao lijevi bek Nemanja Miletić, a iz Radničkog ofanzivni vezista Saša Marjanović.

Prije njih u Humsku su došli Petar Đuričković i Milan Radan, a očekuje se još igrača, pojedini mediji spekulišu i o Miroslavu Radoviću.

Miletić (25) je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Partizanom i nosiće dres sa brojem 26.

"Velika mi je čast što sam došao u Partizan, pokušaću igrama i zalaganjem na terenu da ispunim očekivanja. Igram na poziciji lijevog beka, ali sam prije godinu, dvije počeo i na mjestu štopera, tako da mogu dobro da igram na tim pozicijama, ali prije svega na lijevom beku. Ne poznajem nijednog igrača, na meni je da pokažem šta znam, da igram što bolje, da se koncentrišem na rad na treninzima. Nadam se da ću se brzo uklopiti", rekao je Miletić.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da je Miletić "evropski tip igrača", onakvog kakav je klub "oduvijek tražio".

"On je brz i agresivan, igrač velikih tehničkih mogućnosti. Nismo imali lak zadatak da ga dovedemo, jer je bio na korak od potpisivanja ugovora sa Bursasporom i bilo je teško parirati toj ponudi. Mi pregovaramo imenom Partizana i grbom, zahvalan sam Nemanji što je prepoznao veličinu Partizana i da je za njega mnogo bolje što nije otišao u klub kao što je Bursa, koji je sigurno ponudio unosniji ugovor. To je želja da se igra na evropskom nivou, da se osvoji titula i ponovo se zavijori mušema Lige šampiona na stadionu", rekao je Iliev.

Marjanović se obavezao na dvogodišnju saradnju sa osvajačem Kupa Srbije, a protekle sezone je postigao 13 golova u Superligi.

"Gradio sam obilaznicu koja je duže trajala. Vidio sam veliku želju Partizana da me dovede, ovo je veliki dan za mene. Potrudiću se da podignem kvalitet timu, radujem se što ću se boriti za trofeje i plasman u Ligu Evrope", rekao je Marjanović.

On je poručio da se nada da će ponoviti golgeterski učinak i dokazati se u klubu u kojem je ponikao.

"Nadam se da ću imati i bolji učinak. Da li mogu da ponovim pet golova kao protiv Radnika? Teško je i Mesiju, a kamoli meni, namjestilo se tako. Mislim da sam sada zreliji igrač", izjavio je bivši fudbaler Čukaričkog, Jagodine i moldavskog Šerifa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije