Fudbal

Perić: Tužan sam i ponosan, idemo na bronzu

Perić: Tužan sam i ponosan, idemo na bronzu
Perić: Tužan sam i ponosan, idemo na bronzu

BEOGRAD - Kapiten futsal reprezentacije Srbije Marko Perić rekao je da je tužan zbog večerašnjeg poraza od Rusije, ali da će ekipa učiniti sve da se oporavi i osvoji treće mjesto na Evropskom prvenstvu.

"Tužan sam, ali i ponosan na svoje saigrače, na sve ono što smo prikazali na ovom turniru. Čestitke Rusima, ali ne bi bilo nezasluženo i da smo se mi našli u finalu", rekao je Perić poslije utakmice u Beogradskoj areni.

Srbija nije uspjela da se plasira u finale kontinentalnog šampionata, pošto je poslije produžetaka sa 3:2 izgubila od Rusije.

Perićeva ekipa će se boriti za bronzanu medalju.

"Još ništa nismo osvojili. Treba da se odmorimo i što bolje se pripremimo za utakmicu za treće mesto. Znam da će biti jako teško, ali ovaj poraz ne treba da nas slomi, već da budemo uzdignute glave i probamo da osvojimo bronzu", kazao je Perić.

Njegov saigrač Miloš Simić rekao je da Srbija nema zbog čega da žali.

"Ovo je bio težak poraz. Imali smo prilika da rešimo kao i prethodne dve utakmice i šteta što nismo. Ostavili smo srce na terenu, nemamo za čime da žalimo", rekao je Simić.

Prema njegovim riječima, Rusija je pokazala koliko je velika ekipa.

"Rusija je preozbiljna ekipa koja stalno igra završnice velikih takmičenja, uvek se bori za trofej. Igrali su bolje nego prethodne utakmice na turniru, ali to i krasi velike ekipe - kako se udaljava prvenstvo, tako podižu formu", dodao je on.

Kako je istakao, srpska reprezentacija će se oporaviti pred posljednju utakmicu na turniru.

"Naravno da ćemo moći da smognemo snage za narednu utakmicu. Motiva ne sme da nedostaje, ni bronza nije mala. Ovo je već uspeh, ali nema razloga da sada stanemo", kazao je Simić.

Selektor reprezentacije Srbije u futsalu Aca Kovačević rekao je da njegova ekipa nije uspjela da ostane koncentrisana do kraja u porazu od Rusije, kao i to da će učiniti sve da osvoji bronzanu medalju.

"Momci su se lavovski borili, ali nažalost nisu mogli da budu koncentrisani do kraja. Veliki je uspeh što smo uopšte došli u situaciju da igramo ovakve utakmice, a učinićemo sve da osvojimo treće mesto. Motiv uvek imamo", rekao je Kovačević poslije utakmice u Beogradu.

Srbija se nije plasirala u finale Evropskog prvenstva, pošto je u Areni eliminisana od Rusije, porazom 2:3 poslije produžetaka.

"Publika je bila zadovoljna pokazanim, može da bude ponosna na ove momke. Da je neko pre prvenstva rekao da ćemo igrati polufinale, i to protiv Rusije, ravnopravno, mnogi ne bi verovali", kazao je Kovačević.

On je ocijenio da je premor i premala rotacija u njegovoj ekipi uticala na igru u produžecima.

"To je problem, opteretili smo određeni broj igrača. Nismo imali igrača koji je imao svežinu u produžecima, da akcijama jedan na jedan dobije faul i penal sa 10 metara jer su Rusi imali pet prekršaja", naveo je selektor Srbije.

Kovačević je čestitao ruskom timu i poželio mu sreću u finalu.

Na utakmici se povrijedio najbolji strijelac Srbije Mladen Kocić, koji nije izdržao do kraja, a Kovačević je rekao da se nada da će biti spreman za borbu za bronzanu medalju.

"On je bio pod tako velikim naporima da je dobio grčeve. Opterećenje je bilo toliko da nije mogao da nastavi utakmicu. Nadam se da će se oporaviti do subote", rekao je Kovačević.

Selektor futsal reprezentacije Rusije Sergej Skorovič rekao je da je najvažnije to što se njegova ekipa plasirala u finale Evropskog prvenstva.

"Ovo je prvi put za Srbiju da je u polufinalu i učiniće sve što je u njenoj moći da osvoji bronzanu medalju. Bilo je veoma, veoma teško. Najvažnije je da smo u finalu", rekao je Skorovič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije