Fudbal

Perica Ivetić se vratio da "spasi Slobodu"

Perica Ivetić se vratio da "spasi Slobodu"
Foto: N.N. | Perica Ivetić se vratio da "spasi Slobodu"

Ostala je žal što u svom ranijem nastupu sa Slobodom nisam osvojio jedan od trofeja, kazao je Perica Ivetić, koji se kao prvo ovozimsko pojačanje vratio na "Tušanj".

Odlaskom Amera Ordagića u Norvešku, trener Tuzlaka Slavko Petrović kapitensku traku dodijelio je ovom iskusnom fudbaleru, koji je ovoga puta ugovor potpisao do 2020. godine.

"Vratio sam se u Tuzlu, gdje me vežu lijepe uspomene. Prvi put kad sam bio ovdje, imali smo jedan fantastičan rezultat i ekipu, ostala je žal što nismo osvojili jedan od trofeja, jer smo to stvarno po svim parametrima zaslužili. Od svih klubova koji su bili opcija ove zime, izabrao sam Slobodu, sredinu gdje sam već dokazan i u kojoj će mi ovaj put biti, ja se nadam, mnogo bolje i uspješnije", rekao je Ivetić, koji je prošle polusezone nastupao za Sarajevo.

Za razliku od svog ranijeg igranja u Slobodi, sada će se boriti da spasi mjesto klubu u elitnom društvu. Kapitenska traka biće mu velika čast, obaveza, ali i motiv više da u novom pokušaju u crveno-crnom dresu napravi iskorak. Ove sezone tek deseto mjesto u BH Telecom Premijer ligi sa svega 16 bodova Ivetić smatra sramotnim, jer Sloboda zaslužuje više.

"Maksimalno profesionalno ću izvršavati obaveze i kao kapiten ću se još više posvetiti cjelokupnoj ekipi. Nastojaću da motivišem mlađe igrače, da im budem primjer u radu i izvučem iz njih maksimum. Želim da svi budemo cjelina pred koju je postavljen jasan cilj, a to je opstanak u ligi. Sloboda se sada nalazi na mjestu koje je sramota svih nas. Slobodi je uvijek mjesto u Ligi za prvaka i među prva tri ili četiri kluba u BiH", dodao je Ivetić.

Podršku svakako očekuje i od navijača, ali i vladajućih struktura.

"Poslao bih poruku svim ljudima iz Tuzle, prije svega Gradskoj upravi i njoj bliskim ljudima, Upravi kluba i jakim privrednicima, da pomognu Slobodi. Ne treba gledati lične interese, nego da klub bude na prvom mjestu. Neophodna je pomoć svih struktura da ne dozvolimo da se desi najgori mogući scenario, a to je ispadanje iz lige", upozorio je Ivetić.

Ove zime Slobodu je napustilo nekoliko igrača koji su prvom dijelu sezone igrali bitnu ulogu. Kapiten se nada da će klub uskoro dobiti potrebna pojačanja.

"Nama je potrebno najmanje četiri ili pet igrača, pravih i iskusnih, koji su u svojim klubovima bili nosioci igre. Trebaju nam iskusni koji će pomoći mladima, poput Muminovića, Todorovića, Smajića... Gori nam pod nogama i hitno nam trebaju pojačanja, a da to budu igrači koji će se odmah uhvatiti u koštac i biti nosioci igre i lideri", istakao je Ivetić.

Tuzlaci trenutno obavljaju pripreme u svom gradu, a od 24. januara radiće u Turskoj. Osim Premijer lige, na proljeće ih očekuje i polufinale Kupa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije