Fudbal

Petrović: Nema mjesta za paniku

Petrović: Nema mjesta za paniku
Petrović: Nema mjesta za paniku

Ne treba praviti paniku zbog jednog poraza, poručio je Slavko Petrović, šef stručnog štaba Radnika iz Bijeljine.

Iako je njegova ekipa svoj premijerligaški status dodatno ugrozila izgubljenom utakmicom na početku nastavka sezone kao formalni domaćin u Ugljeviku protiv Širokog Brijega (1:2), ipak vjeruje da opstanak neće doći u pitanje.

"Teško je očekivati da se sezona spasava protiv lidera iako smo mi protiv Širokog odigrali korektan meč i zaslužili najmanje bod. Imali smo rano vodstvo, a pred kraj utakmice sreća nam je okrenula leđa pa smo promašili nemoguće", ističe Petrović.

Kako kaže, presudni će biti predstojeći susreti sa ekipama iz donje polovine tabele, plasiranim od osmog mjesta naniže.

"Objektivno Široki, Zrinjski, Željezničar, Sarajevo i Borac su timovi protiv kojih se teško nositi i u ulozi domaćina. Međutim, postoje timovi koje moramo pobijediti, koji su nam manje ili više direktni konkurenti u trci za opstanak i protiv njih se moramo potruditi da uzmemo što više bodova", najavio je Petrović.

Iz grupe "protivnika po mjeri" je i Slavija. Bijeljinci su ove nedjelje trebali gostovati u Istočnom Sarajevu, ali je kompletno kolo otkazano zbog vremenskih neprilika.

"Spremali smo se za meč sa Slavijom, koji je za nas jako bitan i možda prekretnica. Teško je reći da li nam odgoda kola odgovara ili ne, ali prilagodićemo se situaciji", kaže Petrović.

Njegova ekipa isto tako se prilagodila činjenici da zbog obnove terena u Bijeljini neće ni trenirati ni igrati vjerovatno sve do konca aprila ili početka maja.

"Novi travnjak na glavnom i pomoćnom terenu je postavljen, ali se čeka buđenje vegetacije. Mi smo zbog toga primorani trenirati skoro svaki dan na različitim lokacijama. Radili smo u Međašima i Dvorovima, dok mečeve igramo u Ugljeviku", kaže strateg Radnika. 

Zadovoljan je obavljenim pripremama, a potpunim oporavkom pojedinih igrača konkurencija će biti dodatno pojačana.

"Mislim da smo naše domaće zadatke u zimskoj pauzi odradili i da ćemo se uspjeti spasiti. U skladu sa budžetskim mogućnostima doveli smo određena pojačanja i bez obzira na trenutnu nezavidnu poziciju, pretposljednje mjesto, prostora za paniku nema", zaključio je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije