Fudbal

Pjanić fokusiran na Romu

Pjanić fokusiran na Romu
Pjanić fokusiran na Romu

Od nedjelje sam na odmoru i to je jedino o čemu razmišljam u ovom trenutku, rekao je juče bh. reprezentativac Miralem Pjanić, kojeg su tokom minule polusezone povezivali sa brojnim velikim evropskim ekipama.

Među ekipama koje su pokazale interes za veznjaka Rome navodno je i Mančester junajted. Neki italijanski mediji prenijeli su informaciju da će u januarskom prelaznom roku Mali Princ biti na meti mnogih velikih evropskih klubova. Navode da je u Engleskoj najzainteresovaniji Mančester junajted, te da je menadžer ovoga engleskog velikana David Mojes spreman Pjaniću ponuditi ugovor prema kojem bi godišnje zarađivao oko 3,5 miliona evra. Međutim, više informacija u vezi s ovim navodima juče nije mogao dati Fahrudin Pjanić, otac i menadžer bh. reprezentativca.

"Mi smo trenutno na odmoru. Božićnu pauzu u prvenstvu Italije iskoristićemo za boravak u našem domu u Luksemburgu. Ne opterećujemo se bilo kakvim natpisima. Miralem razmišlja o januarskim obavezama sa Romom, odnosno narednoj utakmici sa Juventusom. O ostalim temama nemamo komentar", rekao je Fahrudin Pjanić, napomenuvši da je Miralem pod ugovorom sa Romom do 2015. godine:

"Nemamo pravo komentarisati bilo šta po tom pitanju. Miralem je pod ugovorom i njegovo je isključivo da radi i pruža što bolje partije u svom klubu."

Miralem Pjanić osvrnuo se na polusezonu u Italiji. "Vučica" je nakon 17 kola trenutno druga u Seriji A sa 41 bodom, odnosno ima pet bodova zaostatka u odnosu na lidera Juventus.

"Derbi u januaru sa Juventusom biće nam jako važan. Biće teška utakmica, ali tokom polusezone pokazali smo kvalitet i vjerujem da ćemo navijače obradovati i u tom susretu. Juventus je veoma jak tim, ali i mi smo i ne bojimo se", istakao je Miralem Pjanić.

Titula je sigurno jedna od želja Rimljana, ali i povratak u Ligu šampiona može se smatrati prioritetnim zadatkom.

"Sada sam zaista preokupiran isključivo prvenstvom i razmišljam isključivo o tome. Cilj nam je Liga šampiona i vjerujem da to možemo ostvariti. U dosadašnjem dijelu sezone bili bismo i bolji da je bilo nešto manje povreda", dodao je bh. fudbaler.

  • 13,8 miliona evra obeštećenja, kako bi otkupio ugovor Pjanića, rimskom klubu navodno je bio spreman ponuditi i Mančester Siti

Zadovoljan žrijebom

Žrijeb je pozitivan za nas, istakao je Pjanić, naglasivši da su iznenađenja uvijek moguća. Iako je Argentina favorit, na velikim takmičenjima niko nije bezazlen i lagan rival, pa tako ni BiH za "gučose".

"Sve se može desiti. Mundijali su uslovno kratki turniri na kojima se dešavaju iznenađenja. Protiv Nigerije i Irana definitivno imamo šanse", smatra Pjanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije