Fudbal

Platini iznosi žalbu na šestogodišnju suspenziju pred CAS

Platini iznosi žalbu na šestogodišnju suspenziju pred CAS
Platini iznosi žalbu na šestogodišnju suspenziju pred CAS

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini stigao je u sjedište Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, gdje će biti saslušana njegova žalba na šestogodišnju suspenziju Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Platini je u na saslušanje stigao nešto prije 8.00 i nije htio da razgovara s novinarima. Očekuje se da će saslušanje trajati osam sati, a CAS bi konačnu presudu mogao da donese početkom sljedeće nedelje.

Tročlana komisija CAS istražiće Platinijev slučaj ispočetka, te bi čak mogao da izrekne i doživotnu suspenziju zbog korpucije.

Etički komitet FIFA suspendovao je ranije Platinija na osam godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog finansijskih malverzacija i sukoba interesa, ali je krajem februara Apelaciona komisija kaznu smanjila na šest godina.

Platini je suspendovan pošto je 2011. godine uzeo dva miliona dolara koliko mu je platio tadašnji predsjednik FIFA Sep Blater za konsultantske poslove obavljene u svjetskoj kući fudbala. Obojica su zbog toga suspendovani na po osam godina, a kazne su im umanjene prošle nedjelje. Blater i Platini su negirali nepravilnosti.

Blater bi takođe trebalo danas da dođe na saslušanje Platinija, da bi dao iskaz, a nešto kasnije danas i on će izlagati žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije